Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire condensatori marantz pm-84


Guest c_andrei

Recommended Posts

Guest c_andrei

Stimati colegi forumisti va salut cu respect! Am cumparat un Marantz pm-84 mk2 si la o prima evaluare am observat cativa condensatorii din care a curs lichid. Banuiesc ca din aceasta cauza are si un brum foarte slab. As vrea sa il desfac bucati si sa ii schimb toti condensatorii, evantual si semireglabilii de pe partea de curenti de polarizare. Momentan am reglat curentii si lucreaza ok. Ca si sunet este superb si cred ca merita sa il "restaurez". Problema este ca nu am mai facut niciodata chestia asta, desi nu sunt complet strain de electronica. Mi se pare destul de inghesuit si nu stiu daca pot desface placile, asta fiind partea cea mai dificila pentru mine. Este cineva care are experiente cu acest amplificator? Stima.

Link to comment
  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dacă eşti ordonat şi umbli cu grijă maximă, nu ai ce să greşeşti. Fă-ţi poze la plăci, conectori, mufe, înainte de a demonta ceva, ca să ştii cum să pui la loc. Singurele părţi mai ''periculoase'' din amplif sînt alimentarea şi ampliful final. Toţi condensatorii electrolitici de maxim 4,7uF se pot înlocui cu unii nepolarizaţi tip mkt, mpp, mks, care au gabarite mici la 50 şi 63V, cu distanţe între picioare de 5 şi 7mm.

Link to comment
Guest c_andrei

Ok, pai am sa fac o lista cu condensatori si imi recomandati atunci ce sa iau. Problema e sa il deasamblez, fiindca are suruburi inacesibile si nu stiu cu ce sa incep.

Link to comment
Guest c_andrei

Am revenit cu poze. La cere mai pot face si altele. Multumesc frumos pentru ajutor. Vreau sa spun ca in timp ce scriu ascult la el si suna magnific. Vreau sa fac aceasta lucrare ca la carte pentru ca merita.

post-20460-139829402591_thumb.jpg

post-20460-139829402602_thumb.jpg

post-20460-139829402615_thumb.jpg

post-20460-139829402625_thumb.jpg

Link to comment
Guest c_andrei

Pe bune? Dar tinand cont de faptul ca scula are vreo 30 ani, nu ar fi bine sa ii schimb, chiar daca nu sunt cursi? Mi-a intrat chestia asta in cap, si am senzatia ca va suna si mai bine dupa schimbare. Oricum, am un brum foarte slab indiferent de volum, si banuiesc ca e de la condensatorii din preu.

Link to comment

Acela poate fi zgomotul normal al amplifului, condensatorii arată bine, posibil să fie mai buni decît pocnitorile de azi. Singurii pe care-i poţi schimba necondiţionat cu unii noi sînt pe placa cu preul de ton PE01: C21,25 şi C22,26 cu cîte un singur cond nepolarizat de 10uF tip mkt, iar C07,08 cu unii la tensiune mai mare, cei la 6,3V au fost întotdeauna dubioşi. Pe plăcuţele cu puţometri de ton PF01,05 schimbă C13,14,17,18 cu unii nepolarizaţi mkt şi C19,20 cu unii la tensiune mai mare. Dacă asculţi şi discuri la pick-up, mai trebuie să schimbi cîţiva cond şi în preul de doză, dacă nu îl laşi în pace.

Link to comment
Guest c_andrei

Am uitat sa precizez ca ascult fara corecii de ton, adica cu tone defeat On si pe source direct, nush exact ce face cel din urma.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines