andrei florin Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 s-a defectat bobina de inductie la masina. am dat-o jos si prezinta urme vizibile de conturnare de la FIT la masa . am curatat traseul facand un sant in izolatie si as vrea sa umplu la loc cu un material izolator. va intreab aici deoarece depanatorii tv mai izoleaza trafurile linii la tv. eu in principiu as vrea sa pun banda de teflon cu superglue dar poate este o rasina ceva mai buna pt asa ceva.daca nu va functiona voi cumpara alta bobina noua dar sa incerc macar. ms Link to comment
radu ionel Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Va indicam sa o inlocuiti cu una buna sau noua ,fiindca aceasta se numeste cirpeala /improvizatie si va poate lasa ""cind iti e lumea mai draga".Mai ales fiind mijloc de transport>>cel putin televizoarele stau pe masa si asteapta remedierea. Dar la auto,se schimba problema, se numeste <>si necesita;stanga/remorcare/platforma,care costa poate mai scump decit *bobina *,functie de distanta,vreme,climat si nervi consumati.Retineti in primul rind acest aspect>decizia va apartine... Link to comment
Toni Marginean Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Sunt foarte bune barele de plastic. Eu folosesc bare tip RP-10-W. Link to comment
coman ion Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 In niciun caz superglue-daca se conturneaza din nou poate lua foc.La trafo linii punem polietilena topita din baghete(se gasesc de cumparat) dar e totusi carpeala si de cele mai multe ori nu tine mult. Link to comment
elmar Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 din ce stiu eu super-glue nu ia foc...mai ales dupa ce sa intarit... :jytuiyusi este un bun izolator electric...problema este la aplicare ...curge!! Link to comment
andrei florin Posted March 12, 2012 Author Share Posted March 12, 2012 adevarul e ca de la carpeli poate lua foc masina, de cele mai multe ori de la instalatia electrica au fost probleme cu incedii.problema e ca vad la lumina mai multe trasee de conturnare ma mir cum a functionat motorul asa pana acum deci nu se mai merita reparata , risc mare, mai buna una noua. pretul variaza de la 100 lei la 600lei depinde de producator. am gasit la 100 lei firma Magneti Marelli cred ca italiana dupa nume .am sa cumpar una din aceasta .ms Link to comment
radu ionel Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Sunt foarte bune barele de plastic. Eu folosesc bare tip RP-10-W.________________________________________________________________________________________ tot de acestea folosesc ,dar in cazuri destul de rar(26kv).La bobina de inductie auto sint doar 9kv,dar tinid cont de cele specificate mai sus>Cel putin nu ne mai uitam la ele daramite sa mai stam si-n drum ,sa ne mai cinte si cucu,pe unde-a dus iapa-mutu !!! Nu avem ce face decit...sa icon_jook .La buna vedere.Cu respect!!! Link to comment
Recommended Posts