Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor programare Atmega162

Guest zorg

Recommended Posts

Salut,Am incercat sa programez un Atmega162 cu ajutorul unui programator pe portul paralel cat si unul pentru portul paralel folosind ponyprog2000 si nu reusec. Ma puteti indruma intr-un fel? Deocamdata nu am posibilitati pentru un programator USB...Multumesc

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

astfel: pinul 1 la MOSI, pinul 2 la MISO, pinul 3 la SCK, iar pinul 4 la RESET.

In cazul caruia din cele 2 programatoare ca nu au aceasi ordine la conector.pinu 1 al cui la semnalul MOSI al cui? valabil si la celelalte. cu GND ce ai facut. Alimentarea cum ai facut-o? daca esti scump la vorba si ti-e lene sa explici ce ai facut ma indoiesc ca o sa primesti ajutor.

Salut,Am respectat intocmai schemele mentionate mai sus, respectiv, la portul serial, tranzistorul din schema a fost alimentat din sursa calculatorului cu 5v, la schema cu portul paralel am folosit rezistente de 330 ohmi si am verificat cu multimetrul daca exista conexiune de la pinii portului paralel (6,7, 9,10 si pinii 18-25-GND) la pinii Atmega162 (1,2,3,4), am conectat GND de la Atmega162 la GND al mufelor si la "minusul" sursei de alimentare al calculatorului, ambele scheme au aceleasi "iesiri": MOSI, MISO, SCK, RESET ce le-am conectat la pinii Atmega162 (pinul 1 al Atmega la MOSI al montajului, pinul 2 al Atmega la MISO al montajului, pinul 3 al Atmega la SCK al montajului iar pinul 4 al Atmega la RESET al montajului), Amtega162 este alimentat cu 5v tot din sursa de alimentare a calculatorului. La ambele montaje, Ponyprog2000 imi da eroarea 24 "hardware not found" cand incerc sa "sterg" sau cand "scriu" Atmega162, dar la calibration imi raporteaza "ok".Am respectat configuratia pinilor Atmega162 conform documentatiei acestuia. Atmega 162 este alimentat printr-o sursa 7805. Daca mai doriti alte detalii care va pot ajuta a intelegeti mai bine situatia mea va rog sa imi spuneti.Va multumesc pentru rabdare.

am verificat cu multimetrul daca exista conexiune de la pinii portului paralel (6,7, 9,10 si pinii 18-25-GND) la pinii Atmega162 (1,2,3,4)

uite aici pinout-ul lui atmega162.

Posted Image

pinii pentru programarea ISP a lui atmega162 sunt 6,7,8,9 nu 1,2,3,4 cum ai mentionat tu

Salut.Programatorul serial l-am folosit si eu. Nu am programat inca atmega162. Dar programatorul (ambele de fapt) sint mult prea simple ca sa gresesti, zic eu. Iar daca alimentarea cu 5V este corecta , nu vad de ce sa nu mearga.Sa nu fie defect atmega162.Incearca si alte softuri. Eu am renuntat la Pony si lucrez acum cu khazama si mai ales cu progisp172. Eu zic sa incerci si alt soft poate merge.Bafta.

Salut,Va multumesc pentru raspunsuri si voi incerca un alt programator. Si eu ma gandeam ca schemele mentionate mai sus sunt prea simple pentru a putea gresi. ATMEGA162 este alimentat ok. In cazul in care ATMEGA162 s-a blocat stiti cum se poate reseta pentru a putea fi rescris? Va tin la curent.Stima