Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tub descarcare gaz


Recommended Posts

  • Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 9 months later...

iti trebuie cam 600-800 Volti pentru amorsare dupa care tensiunea coboara pe undeva la 400V pentru firme luminoase se foloseau transformatori cu caracteristica puternic coboratoare, acestea aveaudin constructie intre bobina din primar si cea de secundar un shunt magnetic cu intrefier.In practica am aprins elemente de firma luminoasa si cu triploare de tensiune, un triplor de tensiune iti duce tensiunea de retea la 900 V, curentul consumat este in jur de 10 mA. Cred ca poti folosi o sursa de CCFL fara probleme.Tubul cu argon se aprinde albastru iar cel cu neon rosu, pentru alte culori se folosea tuburi cu argon si mercur care produceau ultraviolete iar acestea excitau un strat de luminofor depus pe peretii interiori ai tubului.

Link to comment
  • 3 weeks later...
Guest transilvanpop

Ma gandeam pentru protectia obiectelor electrice din casa, adica undeva intre contor si restul instalatiei. Nu sunt un profund cunoscator, am speculat doar ideea ca un astfel de tub ar putea fi pus pe retea intre faza si pamantare si practic sa fie nefunctional, in afara de situatia in care ar aparea pe retea o supratensiune (cum ar fi de exemplu cea provenita de la o descarcare electrica pe timp de furtuna), pe care sa o descarce la pamant. Credeti ca ar merge?

Link to comment

Vrei sa folosesti tuburile cu descarcare in gaz,ca protectie la supratensiuni?Avind in vedere,curentul mic care trece prin tub in momentul cind este amorsat,pina la 20mA,nu cred ca ar face mare treaba. Cum tensiunea de amorsare sare bine peste 400 de volti,protectia este deja tardiva,pentru majoritatea consumatorilor dintr-o gospodarie(electronice),in functiune.Poate gresesc.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines