geogrig Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Problema la dracia asta de DVD player a aparut brusc, si nu stiu cum se poate, stiam ca o dioda laser se consuma in timp, dar de la scos un DVD, oprit, apoi dat drumul iar si surpriza, nu mai citeste DVD-uri, nu stiu cum se face.De citit, citeste orice CD, data, audio, vcd, svcd, dar cand bag un DVD, sfaraie ca toate alea si dupa vreo 2 minute de invartit si sfarait zice BAD DISC :)Foloseste unitatea optica laser Sanyo SFHD65, cu mecanica SanyoDaca aveti ceva sfaturi ce sa-i fac, le ascult cu cea mai mare placereUnitatea laser am gasit-o la 50 de lei, dar nu cred ca as vrea sa ajung chiar sa cumpar, doar in cazul cand ramane ultima solutie. Link to comment
dan cod Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Verifica daca CIul driver se supraincalzeste sau nu.Daca nu ai toate sansele ca laserul sa fie defect. Link to comment
ivanflorin Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Inlocuieste preventiv si motorul de antrenare al discului...de ce?pt ca poate sa aibe o rezistenta mai mica si la DVD-uri ii trebuie o viteza mult mai mare si atunci tens de alimentare scade ....incearca ...are 3 surubele Link to comment
geogrig Posted March 8, 2012 Author Share Posted March 8, 2012 eu mi-am mai bagat nasul sa schimb motorul de disc si la alte playere, dar nu prea as crede ca e de la el.in plus, echilibrarea pe inaltime e un lucru foarte delicat, chit ca folosesc acelasi tip de motor, trebuie pusa ciuperca aia de sustinere pe ax, un lucru e ca poate nu se mai fixeaza bine pe ax si in timp aluneca in jos si scade inaltimea, si al doilea lucru, chiar daca functioneaza, si nu ai pus inaltimea bine, se tensioneaza lentila, o focalizeaza mai sus sau mai jos, in functie de cum ai nimerit suportul pe ax, si reduce viata drastic... d-aia nu vreau sa ma bag la motordriverul este caldut, mi se pare normal, antrezeaza 3 motoare, printre care 2 in acelasi timpdaca e cineva sa-mi spuna cum se fac reglajele pe unghiuri, cursa totala pe disc interior exterior, recalibrare frecventa, nu neaparat pentru acest dvd player, ca pana la urma o sa cumpar unitatea laser, dar pe viitor poate mai imi pica pe mana vreunu defect si sa nu dau banii in vant pe laseremulti umbla in semireglabilele alea smd de pe unitatea laser fara a avea un pic habar ce fac... Link to comment
ivanflorin Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 M-am referit la faptu ca ai un acelas tip de motor cu fulie cu tot depe alte mecanisme nu sa sa scoti fulia pt ca poti strimba axul motorului.....desi eu apelez si la aceasta varianta.....alta solutie este sa bagi alcool izopropilic in motor il lasi 2min dupa care il alimentezi al o sursa de 12v c.c.stinga/dreapta ~5s.....nu uita sa scoti toate mufele de la mecanism sa nu distrugi placa procesor.... Link to comment
geogrig Posted March 8, 2012 Author Share Posted March 8, 2012 M-am referit la faptu ca ai un acelas tip de motor cu fulie cu tot depe alte mecanisme nu sa sa scoti fulia pt ca poti strimba axul motorului.....desi eu apelez si la aceasta varianta..... pai si cum scot motorul de pe mecanica daca nu scot fulia? am facut treaba cu alcoolul izopropilic, cu aceleasi rezultate Link to comment
dan cod Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 pai si cum scot motorul de pe mecanica daca nu scot fulia?La unele mecanisme se poate .Are gaura in fulie sa poiti desface suruburile si sa dai jos motorul.la DVD majoritatea sunt asa.exista si exceptii. Link to comment
ivanflorin Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Daca ai incercat cu alcool si de asemeni alimentat la 12v..ca degeaba ii pui alcool fara alimentare, dar in ultima instanta poti masura motorul cu un multimetru digital [unde se masoara dioda]ca acel motor sa aibe intre 9-13 ohmi~...+/- 1ohm, daca nu poate fi si laseru dar si din pl procesor.. Link to comment
BUGHIU Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 ....cred ca va trebuie alta optica laser!! S-a ''obosit" !!! Link to comment
geogrig Posted March 8, 2012 Author Share Posted March 8, 2012 am saltat putin angrenajul lentilei, are niste regale din suruburi pe axurile de culisare si acuma vad ca citeste dvd-uri bine, dar face fite la cd-uri, bine le citeste si pe alea dar numai pe cele originale le citeste bine.mai merg cu el asa pana ii iau unitate laser nouamultumesc oricum pentru sfaturitotusi inca vreau sa stiu daca exista undeva sa citesc cum se fac reglajele astea ca la carte, nu dupa ureche Link to comment
Recommended Posts