Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema electrica dacia papuc cu injectie


dem3ntor

Recommended Posts

Buna ziua!O ruda a cumparat de curand o Dacia papuc cu motor cu injectie, cred ca este fabricata rpin 2002. de cand a cumparat-o nu ii functioneaza semnalizarea. Am verificat releul si nu functiona, am pus altul bun si tot nu functioneaza. ceea ce este ciudat este ca atunci cand actionez maneta mai este un releu care este actionat, un releu simplu, fara temporizare, iar la releul cu temporizare la pinul pe care este marcat "-" nu am nici un fir. cred ca cineva si-a mai bagat nasul. Daca are cineva o schema a masinii mi-ar fi de ajutor.Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Gasesti schemele de Dacia 1.9D destul de usor, pe mine m-a interesat decit zona ecu injectie. S-ar putea sa nu fie in schemele de 1304 Diesel partea de iluminare-semnalizare avind in vedere ca e acelasi lucru cu schema de la Dacia papuc benzina pre-Reno.

Link to comment
Share on other sites

Alimentarea cu tensiune a releului de semnalizare nu se face din maneta de comanda a semnalizarii ci din comutatorul de avarii; la un capat al acestui comutator sint grupate 3 fire: 30-tensiune fara contact, 15-tensiune cu contact, 49-alimentare releu semnalizare; de obicei au culorile rosu, albastru, respectiv gri.

la releul cu temporizare la pinul pe care este marcat "-" nu am nici un fir

Pentru releele de semnalizare cu bimetal nu este necesara legarea la masa a releului de semnalizare; aceasta legatura este neaparat necesara daca se utilizeaza un releu de semnalizare electronic. Probabil firul de masa a fost smuls din mufa de conectare a releului si atirna pe undeva (un fir negru cu papuc de 6,35mm), iar daca nu este pe-acolo, poti face o legare la masa la unul din suruburile coloanei de directie care este in acea zona sau la unul din suruburile de prindere a blocului de comanda a luminilor sau semnalizarii.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Nicu N

Atasez schema Componentele sunt codificate dar te descurci tu..ex 209 e maneta semnalizare 137 releul semnalizare 125 buton avarii

post-65367-139829404867_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines