Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizor defect


Recommended Posts

Am si eu nevoie de ajutor cu un televizor despre care nu stiu ce marca este pentru ca totul este scris in araba pe el. Stiu doar ca are TUB - Philips A51-578X, PROCESOR - Oky M5840A-87, TRAF INALTE - Philips 37543-V8918, SASIU - 3122 224 0010(nu sunt sigur de acesta dar este singurul cod pe care l-am gasit scris in interiorul lui).TV-ul nu are imagine deloc, decat sunet, uneori apare pe mijlocul ecranului o dunga orizontala alba cam de 5cm latime. Am schimbat toti condensatorii pe tensiunile mari, dar nimic.Am pus mai jos cateva poze cu el in speranta ca il poate recunoaste cineva, si ma poate ajuta si pe mine cu o schema, un manual de service sau macar niste sfaturi.

post-55945-139829393885_thumb.jpg

post-55945-139829393913_thumb.jpg

post-55945-139829393939_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

se pare ca este un philips. identificati baleajul vertical si verificati daca se alimenteaza corect..cam 24v. daca tensiunile sint corecte ori integratul trebuie schimbat ori semireglabilul de dimensiune verticala trebuie curatat. ar mai trebui inlocuit si cond. cuplaj 1000micro la 35 v. bafta.

Link to comment
Share on other sites

TDA3653. Se alimenteza corect la 25v. Semireglabilul l-am schimbat pentru ca era spart dar nu s-a rezolvat nimic, ramane permanent acea dunga orizontala care se mareste foarte putin din acel semireglabil. Am schimbat si condensatorul care era de 2200uF la 25v. Lipiturile le-am refacut se cand am desfacut prima data televizorul pentru ca observasem foarte multe pise dezlipite.Sa fie din cauza acelui integrat? Ce tensiuni ar trebui sa aibe acel integrat pe ceilalti pini?

Link to comment
Share on other sites

Daca atingeti cu degetul pinii integratului cadre,mai ales intrarea ,nu da semne ca s-ar deschide imaginea?!?! Pe pinul de cuplaj cu deflexia ce tensiune aveti??Insistati cu verificarea eventualelor defectiuni de contact;tensiuni alimentare; si in zona junglei;banuiesc ca are tda8362?!?! sau....Sunet are?!?!

Link to comment
Share on other sites

V-am mai spus ca nu are TDA8361, are TDA3561A si TDA3590A. As putea sa le inlocuiesc pe acestea doua pentru ca am un TDA3561A si un TDA3591A tot dintr-un philips si sunt bune, dar am o nelamurire : TDA3590A este acelasi cu TDA3591A?Osciloscopul mi-ar fi de folos, dar nu am de unde sa iau.

Link to comment
Share on other sites

D-le mmihai94 aceste doua circuite integrate(decodoare de culoare) nu au nici o legatura cu dunga orizontala prezentata de dvs...posibil ca tv-ul dvs sa fie sasiu philips cto-s si circuitul care furnizeaza impulsurile de baleiaj cadre este TDA2577A ...defectul poate sa fie aici in acest circuit sau in finalul cadre ...verificati(ar fi bine sa schimbati) cu atentie toate condensatoarele electrolitice de acolo...si nu uitati sa verificati si rezistenta care pune borna minus al condensatorului de 2200uf la masa(e vorba de o rez de 1.5 ohmi)

Link to comment
Share on other sites

Da aveti dreptate, circuiutul care furnizeaza impulsurile pentru cadre este TDA2577A.Am verificat si rezistenta aceea si e buna.

Daca atingeti cu degetul pinii integratului cadre,mai ales intrarea ,nu da semne ca s-ar deschide imaginea?!?!

Cand am zis ca nu se intampla nimic eu spuneam despre TDA3653. Acu am observat ca daca ating pinul 15 al lui TDA2577A se opreste de tot si porneste la loc in 1-2sec. Dupa ce am atins prima data pinii acelui integrat vad ca a aparut si imagine in dunga aceea.
Link to comment
Share on other sites

nu mai puneti degetul pe pinii sincroprocesorului (TDA2577A) pentru ca puteti arde finalul linii....

service manual il luati de aici:philips cto-s...verificati cu atentie daca sunt conditiile ca sincroprocesorul sa scoata impulsurile de baleiaj cadre ...tensiunile de rampa si feedback-ul cadre...si daca sunt in regula treceti la inlocuirea finalului cadre (asta ar fi solutia dupa parerea mea)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines