Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator Sony TA-AX5


Recommended Posts

Sony TA-AX5

Statia am luat-o cu sursa arsa. Nestiind ca e arsa o bag in priza sa vad daca functioneza. Prima data nu s-a intamplat nimic, nu a pornit. Am desfacut-o si am bagat-o din nou, arunci bobina de pe alimentare L901 s-a incins pana a scos fum. Am luat toate piesele la masurat si toate erau in regula in afara de Q903(2SC2656).

Am incercat sa-l inlocuiesc cu alti tranzistori de prin surse de PC care aveau caracteristici asemanatoare dar cu nici unul nu a mers, adica nu scotea tensiunea de 50V, ci incepea de la 40V si crestea treptat pana se incarcau condensatorii si ajungea la 50V dupa aprox 1 min, asta in gol ca daca o puneam in sarcina nu scotea nimic. Nu am pus tranzistorul original pentru ca nu am avut de unde sa-l iau, de aceea vreu sa aflu si alte pareri. Ce credeti sa fie din cauza ca nu l-am pus pe cel original?

Manualul il puteti gasi aici: http://www.filecrop.com/sony-ta-ax5.html

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply
  • 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines