Guest gigyk Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 Vreau sa construiesc convertorul din schema din imaginea de mai jos si am o mica nelamurire. Am pe schema condensatori de 0.001, 0.01, 10, 50. Nu sunt lamurit 100% care este unitatea de masura in care sunt trecuti si de asta apelez la ajutorul vostru. O alta intrebare este de ce exista un scurt intre bazele celor 2 tranzistoare mos de putere?. Eu presupun ca acest lucru este gresit in schema si nu acel scurt nu ar trebui sa existe. Daca puteti as dori si cateva sfaturi pentru realizarea transformatorului de separare galvanica: numar de spire, miez, etc. Va multumesc anticipat. Atasez o poza in cont: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest torquemada Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 0,001=1nF0,01=10nF10=10microF50=50microF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 in dreapta jos scrie despre T1:primar 20t=20turns=20spire secundar 120t=120 spire si mai departe este sarma gasibila cu gogu http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.L Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 Tranzistorii sunt bipolariSi eu cred ca scurtul e o greseala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gigyk Posted March 1, 2012 Share Posted March 1, 2012 Pentru o simulare cu OrCAD cum calculez valoarea bobinelor din T1? Nu am gasit in orcad model pentru transformator cu priza mediana si am pus 4 bobine cuplate cu factor de 1 pe miez 3c90. Rezistenta (si inductanta) de sarcina cat ar trebui sa fie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gigyk Posted March 30, 2012 Share Posted March 30, 2012 cum pot afla ce inductanta are primarul respectiv secundarul transformatorului? Am cautat pe internet sa cumpar miezul dat in datasheet dar nu se poate gasi de nici o culoare nicaieri. Trebuie sa fac proiectarea circuitului respectiv transformatorului si nu am nici o idee de unde sa incep avand in vedere ca peste tot convertorul este prezentat la modul didactic. Am obtinut in NI MULTISIM o simulare cat de cat in regula dar in OrCAD nu am reusit sa il simulez de nici o culoare nici macar cu surse PULSE in locul integratului TL494. Daca ma puteti ajuta cu un sfat cu niste titluri de carti unde as putea gasi un model de proiectare a acestui circuit sau un model de proiectare al transformatorului pas cu pas as fi recunoscator. Orice indrumare este binevenita. Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th3_uN1Qu3 Posted March 30, 2012 Share Posted March 30, 2012 Daca stii ceva engleza cauta Switching Power Supply Design Third Edition, gasesti acolo tot ce iti trebuie explicat pt incepatori. Mie mi'a fost cea mai de folos carte in domeniul SMPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gigyk Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 am proiectat pe hartie transformatorul din schema de mai sus si mi-a dat asa:miez: magnetics inc EP 41313 cu AL 1250 mH (nH) pe 1000 de spire (aici nu stiu cum e corect - mH sau nH pentru ca am gasit in mai multe locuri si asa si asa. va rog sa ma lamuriti daca stie cineva)spire primar: 11 cu fir AWG 25 priza medianaspire secundar: 50 cu fir AWG 32 priza medianaacum as vrea sa aflu inductanta fiecarei infasurari pentru o simulare. urmatoarea mea problema e proiectarea filtrului de iesire si pana acum mi-a dat din calcule bobina de 326 uH ceea ce nu cred ca este corect avand in vedere ca in schema de la motorola bobina este de 3.5mH.astept o parere in privinta corectitudinii proiectarii transformatorului pentru ca as dori sa ma apuc sa-l fac si practic. multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest smilex Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Daca ai rabdare (eu intru cand pot), te ajut de la a la z. Nu punctual, ci ca metoda, desi exista deja pe forum. Traf, inductanta, stabilitate. Astia sunt pasii. Dar trebuie sa spui ce ai si ce doresti. De exemplu, acolo e dat intrarea de la 8 la 20V. Asta ai?Scurtul intre baze e un exemplu concret de greseala din PDF-ul producatorului. Nu sunt adeptul teoriei conspiratiei, dar unele datasheeturi sunt pline de asa ceva, nu-mi dau seama de ce, care e cauza sau scopul. In fond, nici nu-mi pasa. Dar trebuie atentie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gigyk Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 imi poate spune cineva unde as putea da comanda pentru transformatorul si inductanta din schema? am dat cateva email-uri la niste firme si inca nu mi-a raspuns nimeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.L Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 Traful il faci. Scrie in dreapta jos ce si cumIar bobina ori o iei de-a gata,ori o faci si pe ea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gigyk Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 am cautat sa cumpar acel miez si nu l-am gasit nicaieri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.L Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Pai da,ca asa-i in romaniaVezi ce caracteristi are (pe pagina producatorului,ferroxcube) si cauta ceva asemanator printre miezurile uzuale.Sau recalculeaza traful pt un miez uzual Link to comment Share on other sites More sharing options...
capabilu Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 asta merge bine si nu este pretentios ,eu am facut traful pe un miez de sursa pc si din curiozitate am incercat mai multe marimi si modele de ferite din surse pc si merge bine cu toate .Eu in schimb l-am facut pentru 300v in secundar 120 spire cu 0,5 dar in primar are 2x4spire bobinat cu 4fire de 0,9 odata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest smilex Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 @gigyk Spune concret ce doresti de la schema initiala (la ce o folosesti) si cum o alimentezi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.