Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare ampermetru AC/DC


stefan_k

Recommended Posts

Apelez la cei care au mai multa experienta, caci m-am saturat de sigurante arse prin aparate (asta daca nu pocneste si altceva inauntru). Pe scurt, caut un ampermetru care sa nu sara de la 200mA (fused) la 10/20A (unfused), sau cu alte cuvinte sa pot masura cu ceva mai multa rezolutie si curenti de 1-2 amperi.Un model pe care l-am gasit ar fi UNI-T UT33A (nu B,C,D si ce mai urmeaza dupa el, ca acolo deja au luat-o iar pe stilul de 200mA).Mai exact, 33A are scala fused pana la 400mA, iar pe scala unfused are autoscalare la 4A - 10A (sau cel putin asta am inteles eu din specificatii/manual).Ce nu imi place la UT33A: - are sleep mode - buton separat pentru selectie AC/DC.(sa zicem ca as putea supravietui cu aceste "facilitati")Eventual, daca are cineva idei despre alte modele apropiate sau cu caracteristici mai bune decat UT-33A. De preferat cu cat mai putine alte functii suplimentare; acest aparat va fi folosit doar ca ampermetru.De asemenea, poate imi dati o idee despre cum as putea masura curenti mari (>10A, sa zicem pana la 400A) in CC. Pentru AC e clar, un clampetru, dar pt DC?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Tocmai am aflat ca exista si clampmetre in DC, eu aveam impresia ca astea merg doar in AC. Ramane sa ma hotarasc la bani.Ar ramane intrebarea - de recomandat un ampermetru AC/DC pentru curenti mici spre medii.

Link to comment
Share on other sites

Inainte nu m-au prea interesat clampetrele, de aceea eram cumva pe dinafara. Acum ca m-am pus sa caut, gasesc destule oferte interesante, am de unde alege.Totusi, inca caut o solutie decenta pentru masurat curenti de cativa amperi cu rezolutie/precizie satisfacatoare. O idee ar fi sa folosesc un sunt extern si un milivoltmetru, dar totusi inca caut o solutie dedicata.

Link to comment
Share on other sites

In urma unor discutii pe privat, un domn a reusit sa ma bage-n boala. Mai exact, m-a facut sa imi intorc ochii de la pocmetrele de buzunar si sa ma uit spre aparatele de laborator (de bench, de stand, de masa, de cum s-or numi). Asta e, daca am pretentii asa imi trebuie. Un aparat bine ales si niste sunturi potrivite, si mi-a cam rezolvat dilemele si problemele. Si banii.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

DM-302 are si scala de 2A (prin siguranta). Ala galben: download/file.php?id=8012&mode=viewO varianta rapida,ar fi cu un sunt. Sunturile dau de obicei 75mV la curentul nominal.Deci iei un sunt de 5A/75mV la care conectezi multimetrul,pe scala de 200mV,dar mai intercalezi si un divizor rezistiv,astfel incat din 75mV,multimetrul sa vada doar 50mV. Si rezulta ca la 5A,multimetrul iti va indica 50mV

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines