Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce fel de sudura electrica sau autogena ?


Recommended Posts

Am de inlocuit o bucata lipsa din "garda"unei sabii din 1860. Piesa a fost macelarita de un fost propietar :bataie si acum eu trebuie sa o aduc la forma initiala prin adaugarea unei prelungiri din platbanda de 5 mm grosime si latimea in partea cea mai mare si unde se sudeaza de 25 mm si lungime de circa 150mm.Avand in vedere vechimea materialului si dorinta de a nu se vedea sudura dupa finisare, ce tehnologie de sudare recomandati si unde/cine se/o poate face. Este pacat sa nu fie adusa la starea initiala. Nu se poate reface in totalitate deoarece are seria si alte marcaje marcata pe bucata ce a ramas din "garda",serie ce corespunde seria de pe teaca.Multumesc pentru timpul Dvs.Damian C.

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

O.k. am inteles dar cu ce este deosebit comportamentul unui fier/otel vechi la sudura electrica fata de autogen, daca se permite intrebarea ? Oricum trebuie incalzita zona de sudura deoarece trebuie indreptata la cald, pe linga ca a fost taiata a mai fost si rasucita, deci autogenul tot ajunge acolo, dar eram interesat sa stiu motivul alegerii Dvs.Multumesc pentru timpul Dvs.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Din pacate trebuie sa incalzesc ca sa indrept mai intai ca sa pot suda dupa aceea.Si ma gindeam si eu la TIG- WIG .Am o bucata care nu se vede si am sa fac probe pe ea. Ma intereseaza ca dupa slefuire sa nu fie diferente de culoare a metalelor metalul vechi - sudura -material de adaos(platbanda de prelungire)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines