Guest Helfire22000 Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Stima tuturor.Am o problema cu un Samsung ck5073t sasiu SCT-11B.Am schimbat sursa cu una universala cu tot cu chopper care da tensiunile GND, 200V, 152V, 145V, 120V, 28V, 24V, 16V, 9V, alimentare 300 V.Tranzistorul e BU508AF.Problema e ca pe semnal AV, indiferent de provenienta (satelit, dvd , etc), se aude un fasait in difuzor .Si pe intrarile RCA si pe Scart face la fel.Mentionez ca BU508AF se incalzeste destul de rau mai ales in Stand-By.Daca aveti vreo sugestie v-as fi recunoscator. Link to comment
FLORIN IORDACHE Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Va salut ! Daca cu mufa AV deconectata ramane zgomotul atunci problema e din interiorul aparatului, daca problema este numai cu cablurile conectate atunci e o problema de masa. Succes !! Link to comment
BUGHIU Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Daca pe selector nu are aceasta problema,nu cred sa fie de vine sursa cea noua!! Mai degraba doar partea de AV!! Pe mufa scart din tv, nu aveti ceva pini dezlipiti?? Eventual comutatorul AV(daca are asa ceva) Filtrajul etajului AV?!?!.Tensiunile date de sursa universala trebuiesc ''aliniate'' cat mai aproape de cele originale!! Link to comment
Guest Helfire22000 Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Lipiturile pe placa sunt OK.Zgomotul nu se aude decat cu cablul AV in aparat.Aceleasi simptome le are si pe intrarile RCA din fata si pe intrarea SCART din spate.Am incercat si cabluri bine ecranate si nici o diferenta.Pe selector merge perfect fara probleme.Totusi fasaitul asta suna a problema de masa dar nu reusesc sa-i dau de cap.Am verificat si condensatorii.Pe cei din sursa noua i-am schimbat cu unii mai buni (calitatea sursei cam lasa de dorit).Ma gandesc sa schimb sursa cu un SMR40200.... Link to comment
coman ion Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Revenirea la smr e un fel de kamikaze.Mai bine cauta pe forum solutia din revista depanatorul cu sursa cu tda4605-e cea mai buna.Imi pare rau ca nu o am in format corespunzator.Poate o au alti colegi. Link to comment
Vas Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 La schimbarea sursei cu o sursa universala in secundar trebuie unite masa de 125V cu masa de 16V.Efectul se vede prin eliminarea unori liniute de pe imagine,dar poate are efect si la sunet.Merita incercat. Link to comment
dan cod Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 Daca a dat afara traful chopper original atunci colegul anterior ar dreptate (se vede ca stie ce zice) .Eu prefer la tvurile astea UPS001 care merge bine pe sasiurile astea. Link to comment
Recommended Posts