Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Digitron REK2907TXT / sasiu ST002 ver 1.7


Bird

Recommended Posts

Va salut !Am probleme cu aparatul din „ subiect ” . In primul rand nu am gasit o schema pentru el . Ma folosesc de o schema de la KEYMAT sasiu ST-V02 . Are ST92195C7B1 MMI , STV 2247h , alimentare cu tranzistori , si in plus fata de KEYMAT , mai are un tda7439 si doua finale audio TDA1905 .Am gasit pe pinul 3 , de alimentare al lui TDA7439, 7 ohmi si l-am deconectat , pentru ca era un consum prea mare ...Am pus un bec pe 125V si....becul sta aprins dar ledul cand e rosu cand verde .... Tensiunea din iesirea CI ST92195 / pinul 6 (ST_BY)oscileaza cand plus 5V cand 0V la un interval de 1-2 secunde , oprind si pornind sursa si iesirile de 8 si 5V .Tensiunile de alimentare si frecventa cuartului pe el ,sunt bune . TDA2247 s-ar putea sa nu mearga . Nu scoate nimic pe iesirea de cadre si linii . Alimentarile sunt bune .Daca am scos memoria , ramane „ pe rosu ”??? Rezistenta pe pinul 12 al lui TDA2247 este de 14 ohmi . Ma puteti ajuta cu vr-un sfat ? Va multumesc !

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

As schimba eu DUMP-ul dar cu ce ? Aveti ceva ce credeti ca s-ar potrivi ?? Memoria e Atmel 24C16A . Am deconectat tastele si receptorul de IR , cu toate ca verificasem semnalele pe intrarile in integrat si nu am gasit nimic suspect . Am lasat alimentarea multiplexorului TDA7439 in aer , am separat BUS-ul de I2C spre STV2247h si...iesirea de ST-BY tot basculeaza singura . Ce ar putea sa produca acest lucru ?....am rescris memoria cu un dump de la un Tv cu ST .....cu terminatia MFT . Tot asa face . Am schimbat , asa in disperare si A1015 cu 1013L.E - L-am rezolvat ! Am schimbat STV2247h , am rescris o memorie noua , am conectat BO ......si a plecat . Mai am defect TDA7439 pe sunet , si niste C-uri pe cadre (stransa imaginea jos ) dar astea se rezolva . Va rog , pote aveti schema TV-ului si eventual un cod de intrare in service mod . Am incercat Menu- 6483,4725,8500 .Va multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Asta e televizorul ,Telecomanda lui nu a ajuns inca la mine . Eu am una cu tasta ascunsa , pe care am mai folosit-o cu succes (nu mai stiu la ce model ) , scrie pe ea PP1 si la baterii J050125 , dar la asta nu merge ....Daca a lui nu are tasta ascunsa ....o sa incerc sa cumpar una N18 .Multumesc mult !Si atunci ...la ce sa fiu atent / ce sa cer / ce sa caut / unde sa caut ( Bucuresti ) ?M-am mai interesat si am aflat ca exista o telecomanda de Tv Tauras , de la care , tasta „ 4 ” functioneaza la intrarea in service mod . Daca o probez , va spun .

Link to comment
Share on other sites

-cu o telec. P560 ... tasta 4-cu o universala SUPERTEL(cod 490)...tasta 4asta pentru accesare service mode, dar restul operatiilor se fac tot cu N18incearca asa:- se selecteaza Sleep , se seteaza la 00:50 => in mai putin de 5 secunde de la aceasta setare se apasa VOL+ pe tastatura televizorului

Link to comment
Share on other sites

Am desfacut telecomanda lui , si tasta ascunsa e....pentru woofer . Am incercat si cu Supertel

dar nu am reusit sa intru in service mod . O sa cumpar o P560 sa vad daca merge .

Ce denumire are sasiul de la schema pe care mi-ai dat-o ? Sa caut un DUMP pentru el . Sau , poate ai asa ceva ??

Am luat o P560 si nu reusesc nici cum sa intru in service mod . Incepe sa-mi dea dureri de cap .

Domnule ” tehtronics ” , spune-mi te rog ce sasiu este schema pe care mi-ai dat-o , sa caut un alt dump . Sa incerc si cu asta .(momentat nu stiu ce alceva sa-i fac ).

Cu multumiri ,

Link to comment
Share on other sites

Atasez poze cu : telecomanda televizorului ( nu stiu daca este cea originala ) , cu sasiul , cu o telecomanda noua cumparata de la JaKab din ” Maica Domnului . Am luat si o N18 . Nu functioneaza cu nici una . Am pe telecomanda tasta sleep , dar din menu nu stiu de unde sa reglez 00:50 , la Timer , apare oprire si pornire . Defectele sunt .....fereastra menu-uli si tot ce este OSD , este prea pe rosu si apare dara in dreapta . Imaginea este corecta . Nu-mi functioneaza cateva optiuni de la telecomanda .Am uitat sa spun ca ...am inlocuit STV2247 cu un STV2248 . Stiti cumva daca sunt compatibile ? Din datasheet par ca merg ...

post-5119-139829393997_thumb.jpg

post-5119-139829394001_thumb.jpg

post-5119-139829394004_thumb.jpg

post-5119-139829394009_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

As zice ca apare o urma usoara ....Pe fereastra OSD nu o influenteaza controlul contrastului si a luminozitatii . Am vazut (din datele de service de la alt tv) ca integratul ST92195 are control al contrastului pentru OSD in service mod .Multumesc !....va rog , totusi , daca aveti , dati-mi un dump pentru tipul asta de televizor (Quadro , ca in afara de cateva mici diferente , sunt la fel ) . Nu-mi ia mai multe comenzi din telecomanda , cu toate ca telecomanda scoate semnal . Banui ca memoria poate fi cauza si ca nu pot intra in service mod . Am schimbat TDA 7439 si am sunet dar numai pe un canal . Nu reusesc sa intru din menu in balance . Imaginea este Wide .... Am schimbat fizic memoria dar cu acelas dump (daca era prost , prost este si pe asta ).

Link to comment
Share on other sites

daca tv ul e REK pe sigla din fata e asamblat de o firma din Oltenita si o sa incerc maine sa sun un amic de acolo poate imi da codul de intrare in service.deci nu vor nicicum sa dea secventa de intrare in SM cei de la firma repectiva. daca credeti ca luni nu e tarziu va citesc un dump dintr unul cu cadrele defecte. ( am un amic care m a rugat sa i repar un tv dasta, o sa l iau luni dimineata de la el si o a citesc dumpul) TV-ul este negru cu o forma ciudata in spate?

Link to comment
Share on other sites

Iti multumesc mult . Vezi poate are si un DUMP pentru el . Are pe AV iesire stereo (ca in schema ).Oricand e bine venit . Tv-ul este argintiu , dar parca mai conteaza ....daca seamana cu schema data si cu poza atasata de mine ...e perfect . Daca nu , macar ai / am incercat .Cu stima ,

Link to comment
Share on other sites

daca are sigla REK pe panoul frontal de firma asta e vorba ( REK 2000) sunt sasie aduse din china si asamblate de firma asta cu al carui patron AM FOST amic..deh vremurile se mai schimba. o sa citesc dumpul luni daca nu e tarziu ( incerc totusi daca am timp, maine)

Link to comment
Share on other sites

cu parere de rau il aunt pe colegul ca nu am putut intra in posesia tv-ului pt a citi dumpul.(proprietarul a devenit suspicios cind i-am zis ca il repar si ca trebuie sa iau ceva de la el, a inteles cu totul altceva.) daca nu e graba am rugat si colegii de prin oras sa ma anute la primul REK venit la service sa i citesc dumpul.am inteles ca apar foarte des ,deci nu ar trebui sa dureze mult.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines