Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PSF zona liniara


Guest

Recommended Posts

Asta doresc sa spun(AB ,CD ,EF pot fi considerate oarecum segmente de dreapta paralele si echidistante).Un tub "obisnuit"-vazut inainte de a pune mina pe letcom(nu de alta dar nu vreau sa consum prea multa "energie"...dezlipind si lipind).

post-18717-13982939061_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Bine, dar si prea multa teorie poate lasa letconul rece :da Nu-i rau sa stii ce te asteapta dar daca vrei sa faci ceva uneori nu te apuci de lucru fiindca teoria nu tine cont de dorinta ta si te inhiba :freaza: Ca intodeauna, un compromis :limb:

Link to comment
Share on other sites

Nu , letconul functioneaza cald(lipit-dezlipit) ,conteaza de cite ori lipesc si dezlipesc(mai bine spus conteaza daca invat ceva..., asa pot sa stau cu letconul in priza la "nesfirsit"...,letconul se poate folosi si la lucrari de tinichigerie...).Sa revenim la PSF ,constatam ca o astfel de implemetare(tubul prezentat mai sus)) se poate constitui in etaj de atac tub final daca tubul final(dat) nu necesita curenti de grila-comanda si se "multumeste" cu 40Vvv pe grila de comanda(dinamic).

Link to comment
Share on other sites

Tuburile finale-uzuale(AF) mai rar impun A2 ,etajele de atac(AF cu tub) nu lucreaza in A2 ca si regula generala(etajele de atac sint eventual capabile sa sustina variatia tensiuni de atac in prezenta curent grila-comanda tub final).

Link to comment
Share on other sites

Un alt tub(trioda 6n3p) trei situatii distincte(16k6 , 5k6 ,45k5 ,cistig in tensiune diferit).

De remarcat periodicitatea in valorea sarcini :rade: ,desigur sarcina poate fi si de alta valoare (atit in cazul 6n3p cit si in cazul 6n16b ).PSF dat ca exemplu (6n3p sau 6n16b) nu este "unic".(psf este situat intr-o zona considerata buna si atit ,sint si alte zone bune...).

Atentie cele doua situati Ra=5k6 sau Ra=45k5 cind ia_0=8mA (6n3p) nu sint situatii de implementat practic(din motive lesne de inteles).

post-18717-139829390689_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines