Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
I.Dani83

Defect in SURSA la TV OVP model CTV2027 S

Recommended Posts

TV OVP model CTV2027 SSursa e cu UC 3843A si e facuta zob toata: Tr comutator ars, rezistente SMD care nu le cunosc valoarea - arse, C 100uF / 400V distrus , mai are rost sa zic... ? E facuta praf .Mi-e frica ca nu cumva dupa depanarea sursei sa nu ma trezesc cu defecte pe parte de secundar a sursei sau CI sau procesor distrus din cauza socului de curent puternic . am mare nevoie de schema sursei in comutatie pt acest model , fara de care nu cred ca il pot face ..stiind ca e toata zob la SMD-uri nu le vad valoare sunt carbonizate . Daca are cineva schema sursei e rugat frumos sa ma ajute .

Link to post
Share on other sites

UC3843A-are si schema de aplicatie.Poate te ajuta

Schema de aplicatie a UC3843 care o detin ..comanda un tranzistor bipolar si in modelul meu de TV OTV ... UC`ul comanda un FET . Aplicatia e putin diferita de la un FEt la un bipolar .Daca are cineva o schema de aplicatia cu UC 3843A care comanda un FET,si nu un bipolar e rugat sa posteze .
Link to post
Share on other sites

Poti avea macar curiozitatea sa te uiti pe ce am trimis. Ca sa nu pierzi prea mult timp- pagina 14 din pdf. Succes.

O sa o scanez si o sa ma uit maine la locul de munca .Nu tre sa insisti atat ... cred ca stiu ce am de facut ! 10x .
Link to post
Share on other sites

ai aici schema televizorului

wow nu esti normal .Raman dator 4 ever la tine . Daca treci prin alba fac o votka o bere ceva... (sa nu crezi ca sunt un alcoolic, dar poate ti-e tie pofta ) .Cred ca ai inteles gluma . Multam mult .

nu ai pentru ce

Link to post
Share on other sites

Continuarea -> am zis ca sursa e zob .a fost zob, am reconstruito din temeli cu ajutorul schemei date de voi .Acum am alta problema la el .Se pare ca TV-ul a fost lovit de fulger (la propriu) Integratul de cadre cred ca e defect pt ca imi apare rastru OK la inceput iar dupa 5 secunde se restrange imaginea astfel incat apare o dunga neagra in partea de jos a ecranului de aproximativ 5 cmNu deschide cadrele pe tot ecranul. Asta nu ar fi mare lucru pt ca schimb TDA 3654 si se rezolva repede, dar procesorul nu mai primeste nici o comanda de nicaieri (tastatura sau telecomanda) Nu cauta, si am tot timpul rastru cu pureci pe ecan si tensiune de acord VT de pe selector sta tot timpul la 33V As putea improviza un potentiometru sa reglez eu manual VT-ul din tensiunea de 33V existenta. Procesorul e corect alimentat cu 5V stabilizat Ok iar procesorul de semnale STV 2249H e alimentat corect (altfel nu ar dschide cadrele si nu ar porni BO) .Cred ca e o problema de procesor aici ..tinand cont ca nu primste nici o comanda de nicaieri . Alte idei ? Procu e un STV XXX nu mai stiu cat dar daca stiti modelul TV va dati seama singuri . ati patit asa ceva ? Cred ca e procesorul in cazul meu . . .

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines