Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Indiana 200 cu mufe audio video


Recommended Posts

Am TK blocat, tensiunea pe catozi = 170 V, imaginea apare ca si cand este in AV (fara purici) avand cursa inversa. Daca are semnal in borna de antena, am sunet.Am schimbat TDA 3561A.Am schimbat intregul modul care contine procesorul si TDA 3561A de la un tv bun. Am schimbat TDA 8305A.Tensiunea principala de alimentare pe cele doua C.I. este buna = 12 V.Am schimbat modulul transcoder cu TDA 3592A.Defectul persista...Sunt modificari de tensiune pe pinii TDA 3561 fata de masuratorile dintr-un tv bun. Daca cineva ma poate ajuta cu vreo indicatie la acest defect,ii raman recunoscator.Mai am o problema cu un TV Zander, model FT2105D.Imi trebuie valoarea C316 care este intre colectorul Tz C5296 si masa. Aici sunt doua condensatoare, unul pe spate = 330 p/2kv iar celalalt pe placa, pus in paralel cu acesta, care nu ii cunosc valoarea pentru ca a explodat.Am o schema de Zander dar nu este trecut acest condensator. Poate cineva ma ajuta cu valoarea acestui condensator care stabileste faza.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

La televizorul Nei Indiana 200 cu mufe audio video, comutatorul ala audio video se gaseste pe un modul tranzistorizat aflat pe capacul spate Tv. La un tv bun cu mufele deconectate de la capac spate, fara semnal, tensiunile pe catozi sunt normale, tensiunile pe CI 3561A sunt normale, rastrul este cu purici.Deci defectul este din alta parte, cred ca lipseste ceva din placa tv la CI 8305A sau TDA3561 A, daca cineva poate sa imi dea alta idee.

Link to comment

Rezolvarea defectului la TV Indiana 200 cu mufe audio video - primul defect pe final video, lipituri reci.Al doilea defect, TDA3561A.Al treilea defect, transcodorul cu TDA3592A.(Am facut cele doua strapuri si am eliminat modulul, toate cele trei defecte, dadeau acelasi simptom pe ecran, rastru fara purici si cu cursa inversa iar tensiunea pe catozi = 170 V (tub blocat)Daca nu le rezolvam in aceasta ordine, acest televizor era foarte greu de reparat, deoarece trebuia inceput de la final video inapoi. :nebun: :freaza:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines