Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Prezentare Radio Pionier S503A recent achizitionat


ciprivw

Recommended Posts

Sunt foarte incantat de achizitie, pretul a fost bun si pe langa asta, aparatul e complet, ornamentele la locul lor, carcasa in stare buna, mai putin puntea de seleniu fiind inlocuita cu un condensator. de restaurarea carcasei ma voi ocupa eu si voi prezenta evolutia aici, iar dpdv functional, va ajunge la un specialist.

Poze http://www.99poze.ro/Radio_Pionier/

 

PS. Detaliu interesant: fabricatie 29 dec 1950 (stampila cond var)

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Fain aparat,merita repus in functiune,puntea cu seleniu(daca asta a avut) a fost inlocuita cu o dioda de tipul F407 din cate am vazut in poza,insa se pot gasi redresoare cu seleniu,chiar daca nu ca cel original ca forma,in schimb ca parametri nu e nici o problema in a gasi o punte.Succes, si sa-l vedem la final.

Link to comment

In lungul proces pana la finalizarea aparatului si aducerea lui cat mai aproape de original, azi am facut cativa pasi mici: am lustruit ornamentele de pe panoul fronal, am schimbat panza, e drept ca nu e originala, o aveam ramasa de la alt aparat, dar cred ca se potriveste bine, si am remontat panoul, rezultatul se vede.

post-18051-139829390467_thumb.jpg

post-18051-139829390487_thumb.jpg

post-18051-139829390511_thumb.jpg

Link to comment

Multumesc pentru aprecieri. Update: carcasa vopsita si o prima montare pentru sedinta foto :freaza: , va urma un polish dupa ce se usuca vopseaua bine de tot. Nestiind starea tuburilor din el, am decis sa-i caut un rand de tuburi bune, 2 din 3 le-am gasit deja si al treilea va urma, sper. Sunt multumit de cum a iesit, toata ziua ma uit la el :ras:

post-18051-139829392282_thumb.jpg

post-18051-139829392307_thumb.jpg

post-18051-139829392326_thumb.jpg

Link to comment

Arata ca nou, este bine ca ii mai reduci din luciul vopselei. Panza este cam luxoasa.Te rog, din inima, inainte de a experimenta cu antena, intercaleaza permanent un condensator de 1 nF/ 1000 V intre borna de antena si capatul firului acela cu izolatie groasa din cauciuc ce duce la comutatorul de game; vei fi protejat fata de faza retelei si se va evita arderea bobinelor de intrare in caz de atingere la masa (s-a mai discutat pe forum despre aceasta ciudata omisiune din fabrica, neintalnita la celelalte variante de Pionier).

Link to comment
Guest radioatiq

Vopseaua are o durata mare de uscare completa. Dupa cca 3 saptamini o sa ia forma porilor din furnir, Ar fi bine sa asteptati pina atunci. E posibil sa mai aibe nevoie de vopsea. Daca insa va multumeste cum arata, aplicati o slefuire usoara cu vata fina de fier nr 0000. Ca sa nu aveti surprize slefuind in cercuri, puteti slefui de-a lungul fibrei furnirului astfel incit sa obtineti o suprafata mata cit se poate de uniform. Apoi curatati praful si aplicati ceara pentru mobila (ceara de albine). Merge si crema clasica de ghete , dar o sa fie prea lucios. Niciodata sa nu vopsiti peste ceara, veti avea o reactie chimica violenta si finisajul e ruinat. Ceara se pune ultima si numai dupa uscarea vopselei. Este folosita si pentru intretinere. Nu folositi uleiuri si alte "sosuri" de la raioanele de menaj. Sint "toxice" pentru orice finish. Trebuia sa-i lasati putin caracter (patina). Probabil nu ati putut. Daca vreti, aceasta se poate recrea. Pinza de difuzor arata luxoasa pentru ca e noua. Nu i-ar fi stricat, putina "invechire". Succes in continuare.

Link to comment

Multumesc mult pentru aprecieri si sfaturi. Da, stiam ca trebuie cateva saptamani pentru un finisaj final. Probabil ca e prea lucios, mie personal imi place cum a iesit. Inca am avut o mica disputa cu tata, el zicea sa-i dau si cateva maini de lac :ras: , deci am mers pe calea de mijloc, vom lasa timpul sa-si puna amprenta pe luciul vopselei. Cat despre panza, am mentionat si stiu ca nu e originala, dar nici noua nu e, e de fabricatie 1962 si arata foarte bine, respectiv ca noua, eu doar am spalat-o. Oricum, e aprox aceeasi nuanta si per total da bine.

Link to comment
Guest radioatiq

Aduceti-l la aspectul care va place dvs. In fond si la urma urmei, sinteti primul care trebuie sa fie satisfacut. Pina acum arata foarte bine. Daca mai puneti finish, si aveti reactii chimice, sa nu va speriati. Lasati sa se usuce, apoi slefuiti usor cu hirtie abraziva nr 400 muiata in apa. Dupa ce obtineti o suprafata perfect neteda, stergeti si lasati sa se usuce peste noapte. A doua zi puteti pulveriza un strat foarte subtire de lac. La acest punct veti obtine o suprafata perfect neteda si lucioasa. Decideti singur daca ramine asa , sau o matisati si aplicati ceara. Am o intrebare. Observ ca aveti ornamente rosii (Cupru) si galben (alama), Asa au fost sau asa au iesit dupa curatare? Multumesc

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines