Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

procesor ocupat de o aplicatie


pop_ady44

Recommended Posts

va salut daca nu am deschis acest subiect unde trebuie rog moderatori sa il transfere la sectiunea care trebuie problema ;am primit un tv tuner dintr-o donatie dar aici intervine o problema cand instalez aplicatia calculatorul o ia razna merge incet procesorul se incalzeste (se aude culeru mergand turat )si ce este mai interesant sta la 90-95 %tv tunerul este medion cu cipset philips si in bios il gasesc asa SAA7134 TV Card aplicatia este tvr luata de pe net ce as putea sa -i fac?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Asa am si eu o placa de captura,tot 7134 doar ca e produsa de mercury si nu-mi face niciun fel de smecherii.A ta s-ar putea sa fie putin defecta ori calculatorul nu o suporta dupa ce instalezi driverele.Sfatul meu e sa o dai jos si sa iei alta,caci asta e un model destul de vechi(2003) si nu isi mai face banii. icon_jook

Link to comment
Share on other sites

Deci arata CPU usage 90% ?

In task manager (Ctrl-Alt-Del) in tabul processes , apoi faci un click pe tab-ul CPU, astfel le va ordona dupa cat consuma fiecare.La fiecare click se schimba ordinea,poate fi descrescatoare sau crescatoare.

In exemplu foto dat se remarca procesul foldtrajlite.exe ce consuma 95% din CPU.

La tine ar trebui sa apara ceva similar, cu alt nume de proces.

Daca tot nu apare ceva concludent sa nu fi racit cumva ,adica vreun virus,incearca si process explorer si vezi ce procese ai pe acolo si cat consuma fiecare.

 

Eventual deschide task manager,maximizeaza fereastra,fa un print screen si uploadeaza imaginea undeva sa vad ce-ti apare.

Link to comment
Share on other sites

Ca sa nu deschid un topic nou, as avea o intrebare catre cei mai priceputi.Am o problema cu o unitate mai veche, mai precis cu unul din harduri (antic, din 2007). Defectul se manifesta printr-o serie de bipuri, la intervale aleatorii de timp. Bipurile provin clar din hard, este acel sunet pe care il face bratul cand ajunge la capat (am mai desfacut unul troznit si m-am jucat cu el).Informatia de pe hard o pot accesa fara probleme, capacitatea lui (data de Windows) este de aproape 40GB (atat are), problema este ca atunci cand il apuca nebuniile imi incarca enorm procesorul, il tine si 5 minute in 100%. In restul timpului oscileaza intre 5% si 40% (testat cu aceleasi aplicatii deschise).Cand il apuca, aplicatia cu cel mai mare consum de procesor este Mozilla (aproape 100%). Inainte sa-l formatez hardul respectiv a fost de sistem acum am doar muzica pe el si cateva programe salvate inainte de formatare (neinstalate, doar copiate in caz de nevoie). Intrebarea este: e pe duca sau cumva sistemul cauta in el vreun fisier ratacit si il alearga cap coada?Multumesc pt orice idee imi veti da (exceptie ideile de genul arunca-l la gunoi, oricum nu il mai folosesc momentan dar vreau sa stiu ce naiba are).

Link to comment
Share on other sites

Asa am si eu un western digital de 160gb care tot asa figuri imi facea.Il lasasem gol-golut,defragmentat si sters de erori si dupa 5 minute sistemul a facut un crash major,pagubele fiind doar sursa arsa(din fericire).A doua zi l-am demontat dupe pc si l-am dus la aia de la depozitu' de calculatore(de acolo l-am luat) si le-am spus ca e defect,dar prostus de acolo ce sa stie si imi zice ca domn'le asta e bun doar ca l-ai montat gresit :nebunrau: .Dupa ce l-am montat pe o platforma de la ei de acolo si au vazut si ei ca facea crash incontinuu s-au dumirit si mi l-au schimbat cu un Seagate de aceeasi capacitate.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines