Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tda 7294 punte

Guest SyNcRoN_the second

Recommended Posts

Guest SyNcRoN_the second

sal. stie careva daca e destul(adik sa poata duce, sa nu-mi ia foc ) un traf toroidal de 500w pe 2x18v c.a. pentru doua punti cu tda7294 (in total 4 tda-uri pe acelasi traf)?daca stie cineva cum merge puntea cu tda 7294, sa-mi zica si mie, ca nu mi-am luat inca trasformatorul.

• Replies 25
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da, duce transformatorul, mai ales ca pe o punte o sa ai cel mult 100W.Deci 200W pt. 2 punti +50% rezerva de putere => 300W ar trebui sa aiba transformatorul, minim.De fapt, 50% nu e rezerva de putere, ci puterea disipata sub forma de caldura.

Stiu ca aia de la conex aveau kitul pt 7294 in punte si scotea 250W muzicali....daca te uiti in datasheet el zice ca scoate 150W rms pe 8 ohmi alimentat in c.c. la 25V + si - si 170W pe 16 ohmi alimentat la 35V + si -.......deci daca iti iei un transformator de 500W iti ajunge ......cu 2x18 V c.a. pt 8 ohmi si pt 16 ohmi de 2x24V c.a. .......ca dupa ce pui puntea si condensatoarele de filtraj o sa ajunga la tensiunile spuse de ei in c.c. 25V respectiv 35V. bafta la constructie

eu am alimentat pt 8 ohmi cu traf de 2x22V in gol (2x30,5V in gol dupa redresare) deci cam 2x27-26V in sarcina7293 si 7294 cred ca sunt cele mai bune integrate amplificatoare... exceptand hibridele STKdaca ai niste ful range de 300W sanatoase dai nunta lejer

Am si eu o intrebare: Stiu ca e mult pt. TDA7294 in punte -+32 volt, adica 2*24 volti alternativi in secundar. Dar d exemplu incinta mea (subwoofer cu HP15) are o impedanta medie de 10-12 ohmi in domeniul 50 - 150 Hz.E posibil ca acest fenomen da prelungeasca viata integratului? Ca am auzit de la altii ca la aceasta tensiune de alimentare durata de viata a intgratului scade fff mult la 8 ohmi.P.S - am un traf de 2*24 volti toroidal, care are 400 VA, si pe care vreau sa folosesc pt. acest scop si nu vreau sa-l rebobinez. Stiu ca e putin, dar aste e - n-o sa-l fol. la max, pt doua etaje finale,

Eu am alimentat TDA7294 la 36V (38V in gol) si functioneaza si acum pe 8Ω. L-am vandut cuiva.

eu am alimentat tda7294 simplu (nu in punte) la +- 35 V si a mers la un show o noapte intreaga pe 2 ohmi (doua boxe de 4 ohmi in paralel) si nu a crapat :smt003 dar radiatorul (care era gigant) are super fierbinte - nu puteam sa tin mana pe el + spre dimineata (cand s-a facut frig afara) se vedea cum se degaja caldura de la radiatorshow-u` era undeva in aer liberPS: tda-ul era original ST

Eu am folosit TDA din Cehia sau parca asa ceva.Sigur nu erau originale, dar au mers. Anplificatorul avea 3 canale, doua dintre integrate au fost cumparate dintr-un oras, al treilea din altul, deci putine sanse sa fie din acelasi lot.

Lotul nu are nici o legatura cu calitatea.Aici nu trebuie sa imperechezi nimicTot ce trebuie sa vezi este ca amplifurile sa aiba acelasi castig, care il reglezi din rezistente.Poate ca iti merge o data, de 2 ori...dar ii scurtezi perioada de viata pt ca jonctiunea lucreaza la temperaturi mari si e supusa la cicluri dese de incalzire/racire. Poti sa ai radiator cat china, rezistenta termica dintre jonctiune si capsula integratului si rez de contact dintre radiator si capsula va tine jocntiunea la temperatura mai mare decat a radiatorului.Cei de la sgs nu degeaba recomanda alimentare de +-25V pt 8 ohmi.Spor la ars integrate. :partyman: :toimonster: