Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pata pe ecran

Guest 1onic

Recommended Posts

Guest 1onic

Schneider, ecran flat, 21'', pe o imagine statica pe fond alb intr-un minut apare in stanga o pata rosiatica care creste in dimensiune(cat o palma) si in intensitate pana se coloreaza in maro , la trecerea pe alta imagine fenomenul dispare, progresiv. Cineva mi-a zis ca, s-ar putea prin incalzire, sa se deformeze masca perforata si apoi sa revina Daca este asa, in timp, fenomenul nu se poate generaliza, adica , sa apara tot timpul (deformare permanenta) ? Televizorul este inca in garantie .Multumesc pentru sfaturi !

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest berti

Am si eu un Philips buclucas, luat de nou acu 2,5 ani, am observat pata de cand am conectat TVout-ul de la calculator, de atunci dimensiunea ei nu s-a modificat... e din cauza ecranarii proaste a difuzorului. La o utilizare obisnuita n-o prea vad, doar pe canalul de publicitate locala (ala cu Powerpoint-u)

e datorata incalzirii mastii la imagini cu continut mare de albnu se intampla nimic in timp din cauza asta , cum se trece la o imagine normala , temperatura scade si isi revine la normalnu-ti face nimeni asa ceva in garantie

Guest freshair

Nu stiu daca este corect, posibil cineva sa ma contrazica. Predominant la tuburile Philips am intalnit acest defect care se diminua cu coborarea sau ridicarea grilei G2.

Guest 1onic

Exact , si eu tot cand l-am conectat la calculator am observat pata, dar de cand l-am cumparat a fost de doua ori in service, la prima reparatie s-a intervenit tocmai la grila G2 , la a doua am reclamat aparitia petei, numai ca din punctul lor de vedere, televizorul functioneaza corect, ce mai pot face ei pentru mine este, sa trimita tv-ul in Oradea unde este firma care distribuie aceasta marca, si sa rezolve ei problema, ori eu, sunt din Bucuresti

:rolleyes:

Si inca un lucru, negru nu este corect, este mai aproape de maro chiar cu reglajul de contrast la maxim si stralucire la minim .

Guest 1onic

Metro de Craciun , aglomeratie , lume grabita si nervoasa, un singur tip care le proba, probez unu se stingea cu linie verticala franta, al doilea mergea dar proba o face pe un singur canal cu semnal slab... ce sa mai stau eu sa vad nuanta de negru sau alb cand in spatele meu incepuse vociferarile ,si... sincer aveam incredere in Schneider, de unde sa stiu eu ca au fost cumparati de chinezii, parca TCL le spune sau ceva asemanator dar sasiul este sigur al lor.

Oricum la service nu o sa il mai duc, dar as vrea totusi sa ii reglez G2, sasiul este M35&36. Observ ca din meniul service se regleaza majoritatea parametrilor inclusiv G2, insa nu stiu ce valori trebuiesc puse, in accest moment in meniul G2 sunt urmatoarele valorii:

controled: 128/248 128/122 128/72 tot in acest meniu se poate bloca cadrele, ramane o linie orizontala. Valorile 128 ( fixe) nu am idee ce sunt dar 248 122 si 72 sunt variabile si banuiesc ,nu sunt sigur, ca sunt tensiunile pe catozi

Cum trebuiesc pozitionate stralucirea, contrastul pentru a putea regla corect G2 , pasii care sunt de urmat ?

sal tara.imi poti spune si mie daca se poate face ceva cu un monitor hp 15" d2828a, sasiu 7254e daca pe el imi apare imaginea cu dungi in partea de sus(2 cm) si in partea de jos(cam 2/3 cm)...apar niste dungi cam 6/7 echidistante la 4mm(nu sunt ca cele de baleiaj sunt paralele)si la alt monitor oto hp imi apar cateva pete pe ecran(una in partea stanga jos cam la 3 cm pe diagonala fata de coltul din stanga de culoare galbuie) si una cam pe la 6 cm pe diagonala din colul dreapta sus de culoare verzuie.inca ceva pe al doilea monitor (cel cu petele) negrul nu e negru e putin maroniu spre rosiatic.multumesc pentru raspuns, adrian.