Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema la Bang&Olufsen Beovision Avant 32" TV&VCR


Guest panzerwagen_diamond

Recommended Posts

Guest panzerwagen_diamond

Salutare tuturor!

Sunt in premiera pe acest FORUM si ma adresez Dumneavoastra cu rugamintea de identificare a unei solutii cu ajutorul careia sa pot repara un TV Bang&Olufsen Beovision Avant cu diagonala de 81,3 cm.

Televizorul porneste, standul motorizat intra in functiune si misca TV-ul catre pozitia memorata, perdeaua electronica a ecranului se deschide, intra sunetul dupa care, imediat apare imaginea furnizata de receiver; la scurt timp insa (6-8 secunde de la receptia imaginii) pe ecranul tubului cinescop apare culoarea albastra, culoare pe care sunt prezente 5-6 dungulite albe oblice (linii de rastru???). Sunetul se auzea in continuare, timp de cca 6-7 minute, dupa care TV-ul intra automat in STAND BY.

Televizorul este fabricat in 2002 si a functionat perfect pana acum. Nu are rost sa intru in detalii fata de ceea ce "stie", deoarece in prezent este mort. Detalii tehnice si caracteristici se regasesc aici:

http://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=569

 

Ce am constatat, respectiv incercat pana in prezent:

-la placa PCB 03 (VIDEO OUTPUT) integratul IC3 supraincalzea/frigea radiatorul pe care este montat. Practic incalzirea era subita si nu puteai sa atingi radiatorul de aluminiu. Celelalte 2 circuite integrate din componenta matricii RGB, IC1 si IC2 sunt montate ambele pe un alt radiator, element de racire care doar se incalzeste usor, nicidecum sa friga ca cel despre care am vorbit. Am inlocuit integratul IC3 marca PHILIPS TDA 6111Q cu un altul original, aplicat pasta de culoare alba intre aripioara circuitului integrat si radiatorul din aluminiu, repusa placa VIDEO OUTPUT la loc, si pornit televizorul. De aceasta data culoarea albastra cu acele 5-6 linii orizontal-oblice a "intrat" de la inceput, s-a produs un scurt intre pinii 5 si 6 ai noului circuit integrat TDA611Q montat pe placa, ca si mici scantei/plesnituri la o rezistenta de 56Kohmi.

Nu am mai continuat sa explorez altceva, l-am scos din priza si atat.

Din subiectele regasite pe internet, am sa atasez, in copie, o descriere a aceluiasi simptom, doar ca imaginea prezenta pe CRT este de culoare verde; linkul poseda si o poza relevanta. La mine difera doar culoarea (este prezent albastrul).

 

http://forum.iwenzo.de/reparatur-fernse ... 41694.html

 

Rog foarte mult o parere/sfat/opinie/solutie in acest sens. Nu am osciloscop iar deplasarea cu agregatul la un atelier specializat este cam exclusa, avand in vedere cele 85 de kg din dotare. Ma folosesc de acest prilej pentru a remarca in mod deosebit constructia si alcatuirea ELFORUM. Super!!!

Multumesc anticipat tuturor.

Toate cele bune.

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Prima data eu as teste tubul.Nu cumva catodul de rosu sa faca scurt la masa(filament)Apoi as inversa intrarile RGB doua intre ele sa vad ce se schimba.Oricum schimband acel integrat si defectandu-se iarasi clar ceva e defect acolo(cu conditia ca noul CI sa nu fis stift ceea ce nu ar fi o noutate)Fa-i circuit separat de filament si apoi mai vedem .Sper ca te pricepi cat de cat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines