Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony BG-2S


Recommended Posts

Buna ziuaAm la reparat tv-ul mai sus amintit cu tub trinitronprocesor CXP85220A-060S memorie 24C04jugla TDA8374Atrafo linii NX-1746Problema e in felul urmatorA sosit tv-ul la mine cu sursa puscata,am reparat sursa,totul ok,dupa care am constatat ca si finalul de linii 2SD1877 este in scurtcircuit.L-am inlocuit si pe aceasta,bineinteles cu verificarile de rigoare in circuitul tranzistorului,se parea ca totul e OK. DAR...dupa pornire totul e OK insa constat ca in max un minut tranzistorul se incinge cu draci,iar imaginea incepe sa se ingusteze pe orizontala de la stanga la dreapta,concomitent cu incingerea tranzistorului.Am masurat si curentul pe bara de 115V,iar aceasta in timp ce se ingusteaza imaginea creste de la 300mA la aproape 600mA ceea ce m-i se pare cam mult.Bobina de deflexie pe orizontala are valoarea de 1,2 ohmi.As dori niste pareri daca traful de linii oare e pe moarte ???

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Eu nu am intalnit niciodata traf de linii care sa consume mult peste 1 minut.Deci dupa mine iese din discutie totusi ar trebui testat pentru siguranta.NU cumva ingustarea imaginii este efectul incalzirii tranzistorului si nu invers?Comanda in baza cum este?Tranzistorul e pus ce trebuie?sau vreun stift?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines