Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare problema schema RC SWITCH


Guest rahbert

Recommended Posts

Guest rahbert

Va salut. Am incercat sa fac un switch actionat din radiocomanda, dar nu functioneaza, fiind blocat in identificarea problemei. Am atasat mai jos, schema originala dupa care am facut circuitul si cea copiata de mine si layoutul dupa care am facut PCB-ul. Am folosit instrumentul Ratsnake din Eagle pentru a optimiza legaturile iar trasarea am facut-o manual. Eu m-am uitat de zeci de ori pe schema si nu gasesc buba. Am stricat pana acum 2 PCBuri si 2 seturi de piese... Poate voi vedeti ceva ce eu nu vad... Multumesc anticipat. PS: Sunt incepator, asa ca luati-ma usurel. Numai bine.

post-51437-139829386594_thumb.gif

post-51437-139829386607_thumb.gif

post-51437-139829386621_thumb.gif

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest rahbert

Consumatorul ar trebui sa fie unde scrie Output in schema mea.In video-ul unde prezenta tipul switchul era un LED. Telecomanda cu receptorul sunt ok, adica merg 100%. Am un switch facut de un nene care merge fara probleme.

Link to comment

Pai eu vad asa. Problema e cum legi "consumatorul" la BD. BD-ul e defapt comutatorul tau, integratul doar in inchide si il deschide. Tu ar trebui sa legi consumatorul in colectroul bd-ului, dar nu la masa si inspre plus. Astfel cand bd-ul se deschide leaga minusul consumatorului spre masa. Incearca sa legi la montajul tau intre plus si colectorul bd-ului un led inseriat cu un rezistor de cca 500 ohmi si verifica daca asa merge.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines