Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ctepeo

Curatarea sasiurilor de metal

Recommended Posts

Cu ce subsan?? a? putea s? cur?? ?asiul de LA al meu "Temp" 2 ca s?-i redau str?lucirea de odinioar?; cu petrol a mers ceva, iar cu alcool izopropilic am cur??at o parte din ?asiul de la "Record" - ?asiu care s-a matat din cauza izopropilicului! :toimonster:

Link to post
Share on other sites

e prea laborioasa metoda ! .... aveam un amic care folosea pt. a da "fata" la chestii de genul asta LUNAR ... e vorba de o vopsea [de fapt bronz argintiu cu granulatie f.fina in solutie] destinata "vopsirii"sobelor traditionale ! ... se gasea la chimicale in sticlute de 100-200 grame .... am vazut niste carcase facute pt. diverse de omul asta chiar si de plastic , jurai ca-s metalizate industrial ! .... mai poate fi intrebat in gara un AUROLAC de unde si-l procura !!! [este argintiu si auriu] .... se poate incerca cum iese intr-un loc mai putin vizibil al sasiului !

Link to post
Share on other sites

Daca se demonteaza toate componentele,sepoate incerca acoperirea cu spray folosit la vopsirea jantelor auto.Este argintiu,rezistent la umezeala si are aderenta buna.Se gaseste frecvent la unitatile PECO. Succes.

Link to post
Share on other sites

Eu sunt tentat sa optez pentru cadmiere desi nu stiu daca pentru aparatura produsa inR.S.R. s-a folosit procedeul. Culoarea este faina si protectia pentru sasie de fier esteasigurata pentru multi ani de acum inainte.

Link to post
Share on other sites

Ca sa protejez piesele electronice de pe si de sub sasiu trebuie folosita o metoda mai... fina...1. Cu o perie fina de bronz se indeparteaza "grosul ruginii"2. Se tamponeaza cu un betisor cu vata imbibat in Feruginol3. Se lasa 24 ore pana cand rugina se albeste (fosfatare...)4. Se indeparteaza praful cu o pensula mai dura de plastic5. Se neutralizeaza cu Grundsolv6. Se spala cu apa7. Se lasa sa se usuce (se poate folosi un uscator de par...)8. Se acopera piesele din jur cu hartie adeziva (soclurile, alte piese pe care nu dorim sa le vopsim... etc.)9. Se spray-eaza cu un spray de zinc si e ca nou...Atasez doar o poza cu solutiile folosite... si o piesa de la un detector inainte si dupa (fara spray evident!).

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines