Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

INTEGRAT in loc de DARLINGTON

Recommended Posts

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

trebuie sa comand o tensiune de 5 volti.nu e vorba de curent mare e vorba doar de un semnal aplicat pe poarta unui microcontroller.MAI precis am nevoie de un integrat care in momentul aplicarii unui semnal pe intrare , la iesire sa TAIE un semnal de 5 v.

din pacate nu sunt ceea ce cautdaca observi pe intrare se aplica 5 volti iar la iesire e vorba de 30 de volti sau de 15 v.nici nu imi dau seama daca e vorba de o inversare logica.sincer.revin la ideea principala:Trebuioe sa aplic un semnal mic la intrare de ordinul 1 v,si la iesire sa se decupleze o tensiune de 5 v...

Guest mister_rf
din pacate nu sunt ceea ce cautdaca observi pe intrare se aplica 5 volti iar la iesire e vorba de 30 de volti sau de 15 v.nici nu imi dau seama daca e vorba de o inversare logica.sincer.revin la ideea principala:Trebuioe sa aplic un semnal mic la intrare de ordinul 1 v,si la iesire sa se decupleze o tensiune de 5 v...
Probabil ca nu ai inteles functionarea circuitelor... :smt003 Orice circuit logic, se poate comanda la intrare cu semnale logice de tipul ''0'' si ''1''. De obicei acestea furnizeaza la iesire tot semnale logice de tipul ''0'' si ''1'', care sunt in gama de tensiuni corespunzatoare nivelului logic respectiv. Daca se doreste comanda unor tensiuni diferite se folosesc aceste tipuri de circuite -OPEN COLECTOR. Tensiunea la iesire este dependenta de ceea ce se aplica din exterior. Valorile de 30V sau 15V sunt valorile maxime care se pot aplica pe iesire (prin rezistenta de sarcina respectiva) si la care rezista circuitele...Eu am sugerat doua tipuri de circuite: unul care inverseaza logica de comanda SN7407 si altul care nu inverseaza SN7406...Este mai clara ideea?... :smt001

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines