Guest ovidiuanca1 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 pe kashtanul meu la iesiri este trecut:R=4ohmi P=15w.....din ce am vazut si am citit pe net stiam ca magul kashtan este pe 8 ohmi.....pareri? Quote Link to post Share on other sites
remus68 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Interesant este ca in unul din prospectele aparatului am gasit 15W/4 ohmi, iar in celelalte am gasit mentionata numai impedanta de 8 ohmi. Am scotocit in multe locuri (Kashtan a fost denumirea aparatului pentru export, in timp ce in URSS a fost comercializat ca Jupiter 203S si Jupiter 203-1). Daca tinem cont de tensiunea de alimentare a etajului final (48V) nu ar trebui riscat cu sarccini cu impedanta mai mica de 8 ohmi; teoretic, daca tensiunea de alimentare nu ar scadea in sarccina, amplificatorul ar debita lejer 25W/8 ohmi. Quote Link to post Share on other sites
DORFU Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Schimba tot ce este condensator electrolitic in el si in partea de preamplificator corector,vezi si pe la mivarom. Quote Link to post Share on other sites
Guest ovidiuanca1 Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 am schimbat codensatori aceia de 2200 micro.......sicer eu voiam sa iau niste boxe radiotehnika s30b......dar au 8 ohmi si mi cam frica sa nu prajesc cv Quote Link to post Share on other sites
zal Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Dacă au 8 Ohmi e în regulă, mai puţin să nu aibă. Quote Link to post Share on other sites
remus68 Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 ...dar au 8 ohmi si mi cam frica sa nu prajesc cvReciteste ce am postat mai sus. Este cit se poate de clar scris. Quote Link to post Share on other sites
Iulian78 Posted Wednesday at 10:05 AM Share Posted Wednesday at 10:05 AM Salut si scuze pentru deranj ! Am un kashtan 1 ce are 2 rezistente arse R37 cu R40, nu am reusit dupa schema sa imi dau seama daca sunt de 15K sau 15 Ohmi. Sunt pozitionate langa soclurile unde intra finali, trebuie sa schimb si cei 2 condensatori de 0.1 micro dar nu stiu ce valoare au cele 2 rezistente. Daca ma poate lamuri cineva ce valoare au, multumesc ! https://ibb.co/b6MdY4d Link de la poza cu cele 2 rezistente. Quote Link to post Share on other sites
validae Posted Wednesday at 10:13 AM Share Posted Wednesday at 10:13 AM Dacă le răzui uşor stratul de vopsea şi pui ohmmetrul între fiecare pin şi porţiunea rezistivă rămasă, poţi vedea cam ce rezistenţă ar fi avut.De obicei nu se întrerup decât în zona mijlocie, unde răcirea e proastă, dar spre terminale mai rămâne cam o treime de strat rezistiv ce poate fi măsurat.Vezi că schema poate fi mărită dacă o deschizi cu aplicaţia potrivită. Quote Link to post Share on other sites
legionaru Posted Wednesday at 10:29 AM Share Posted Wednesday at 10:29 AM 15 ohmi Quote Link to post Share on other sites
Iulian78 Posted Wednesday at 10:32 AM Share Posted Wednesday at 10:32 AM Multumesc pentru ajutor , zi buna si mult spor in ceea ce faceti ! Quote Link to post Share on other sites