Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sharp Aquos LC-46X20E - imagine cu o dublura rasturnata


Recommended Posts

Am ceva experienta in depanare pe monitoare LCD, dar nu si pe televizoare LCD, ci numai pe cele cu cinescop. Am si manualul service pentru acest Sharp LC-46X20E, dar nu m-a ajutat cu nimic.

 

Practic, sunt doua imagini afisate si suprapuse. Una incepe normal, din coltul din stanga-sus, dar devine din ce in ce mai difuza si se intuneca progresiv, fara a mai ajunge sa fie vizibila pana la marginea din dreapta a ecranului. In schimb, din coltul din dreapta-jos porneste o dublura a aceleiasi imagini, rasturnata pe verticala. Cele doua imagini ajung sa se intersecteze undeva la mijlocul ecranului, dar continua sa fie vizibile una peste cealalta, desi "sfarsitul" fiecareia este din ce in ce mai difuz si intunecat, in timp ce "inceputul" fiecareia este clar si stralucitor.

 

Imi dau seama ca nu e foarte usor de urmarit descrierea, e mai elocventa o poza cu o fereastra din Windows afisata pe acest tv. Practic, "X"-ul pe care trebuie dat click (de ex. pentru a inchide o fereastra de Internet Explorer) se afla in dreapta jos, in timp ce coltul din dreapta-sus, unde ar trebui sa se afle, e complet intunecat si acoperit de dublura rasturnata.

 

Posted Image

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu stiu cum a aparut defectul, la mine in starea asta a ajuns. Eu suspectez placa LVDS, are tot ce-i trebuie :limb: pentru un asemenea defect: doua chip-uri QFP produse chiar de Sharp (T3Z18AFG-003) , fiecare cu panglica lui care duce spre display. Nu prea as avea ce condensatori sa incalzesc, cei de pe placa LVDS sunt de valori foarte mici si majoritatea SMD. Am miscat de panglici, dar fara nici un efect, conectorii sunt destul de seriosi, nu ca in monitoare. Acum, placa s-ar gasi pe Ebay la 10-15 lire, n-ar fi mare problema, dar ma gandesc sa nu fie display-ul de vina.

Link to comment
  • 2 months later...

placa LVDS are o memorie buffer defecta ...

Am schimbat placa LVDS, face la fel.Am probat o placa "main unit" (asa e numita in manualul service) suficient de asemanatoare, de la un LC-42X20E. Initial a pornit cu acelasi defect, dar la prima incercare de a intra in meniul service, imaginea si-a revenit si a functionat absolut normal in seara respectiva.I-am pus inapoi placa lui originala, a continuat sa functioneze normal. A doua zi dimineata, a rasturnat din nou acea jumatate de imagine si continua sa se comporte la fel, indiferent care placa "main unit" se afla in el. L-am resetat din meniul service (INDUSTRY INIT) ; i-am instalat o alta versiune de software, nimic.Este evident ca imi scapa ceva, dar nu inteleg ce.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines