Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
sogard_2003

Modul comanda motor Pas cu Pas

Recommended Posts

celor interesati le spun ca exista un integrat care cuprinde blocul de comanda flip flop, cu intrari logice si blocul de putere ce suporta tensiuni de la 4 v pana la 50 v la 1.25 A.suficient nu? :supz: Integratul nu se gaseste in Romania dar poate fi comandat prin intermediul firmei VITAcom.El se numeste UCN5804B.poate fi comandat si din calculator.Problema mea:cei de la VITAcom nu vor sa aduca in tara asa ceva pentru ca le e teama sa nu ramana cu ele nevandute si ce propun ei:sa luam la comanda.Buuun....zic eu!Si cum se face? "pai trebuie sa luati minim doua zice tipa de la capatul firului celalat"(ca i-am sunat) bun si cat costa unu? "440 mii lei zice tipa" :axe: fratilor mie imi trebuie sa ma joc cu unul singur si 880 mii lei nus de colo.DECI cine vrea sa se joace si el doar cu un singur integrat sau ia mai multe sa ma anunte si pe mine ca tare as vrea sa imi iau si eu unu sa vad cum functioneaza.... :prayer: :prayer:

Link to post
Share on other sites

Guest Vasile

Vezi ca au la Capodimonte cu 27 ron + tva, se poate lua si unul singur...

pai si unde este Capodimonte ?ce anume este ?un magazin?
Dar bannerul ala de sus nu l-ai vazut ? Cred ca am sa-l fac cat macar o juma de pagina sa-l vada lumea :smt059
Link to post
Share on other sites

Sunt foarte multe variante disponibile la Capodimonte. Practic o cautare cu stepper in campul de componenta iti va reintoarce multe variante unele chiar si cu microstepping. Acolo am gasit de ex. A3977 care este chiar foarte "frumos" si un pic mai performant decat propunerea ta (chiar ma gandesc sa comand cateva !).Apropo de motoate pas cu pas am multa experienta in domeniu si am gasit oarecum de curand un articol foarte "didactic" scris referitor la modalitatile de comanda. Daca te intereseaza ti l-as putea transmite cumva.Ai putea sa ne spui la ce vrei sa-l folosesti ?

Link to post
Share on other sites

pai trimite la [email protected] chiar sunt curios sa vad cum se prezinta documentul.Eu vreau ceva cat mai mic si cat mai simplu de utilizat.in final vreau sa misc un sistem de oglinzi :supz: stii DMX-urile de la discoteci?Dupa ce reusesc sa ma joc si sa fac miscarile corect in functie de muzica pun in aplicare pasul 2.caut pe cineva care se pricepe la optica si fac un sistem de proiectie,(diverse forme si culori care vor fi schimbate tot de motoare pas cu pas)Proiectul e destul de maret ,avant in vedere ca cel mai ieftin DMX e vreo 15 milionae prin magazinele noastre... :partyman:

Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru aprecieri. Sa stii ca mecanica este foarte importanta, mai ales cand legi mai multe scannere simultan orice abatere a mecanicii unuia se va vedea. Eu nu am facut decat electronica. Este cea mai simpla implementare de comanda motor pas cu pas posibila - integratele listate aici sunt considerabil mai performante.

Link to post
Share on other sites

Stai ca nu inteleg despre ce integrate vorbesti?despre Atmeluri sau de care? ramn totusi la o intrebare :crezi ca merita sa cumpar UCN5804b pentru comanda.sau sa programez eu ceva.Ma uitam la UCN ca area si partea de putere incorporata.tu ce parere ai? cred ca, cu mecanica m-as descurca,asta studiez in prezent pe la facultate :angrenaje ,curele ,roti ,dintate si alte actionari electrice ,cred ca este un avantaj pt mine.

Link to post
Share on other sites
Guest eltehnic24

si eu comercializez la comanda module prt steppere

Preturile variaza de la 30 lei noi la 100 lei noi si incepind de la integrate obisnuite pina la microcontroller cu reglaj de turatie sau pas cu pas

in functie de cerinta clientului

[email protected]

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines