Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu telecomanda Digi TV-satelit


Recommended Posts

Salut.De vreo saptamana am probleme cu telecomanda, pt receiver Digi TV satelit.La circa 1 m, pot schimba programele, iar daca ma indepartez la 5 m nu mai pot schimba programele.Am schimbat recent si bateriile.Am pus bat.R 3-duracell si am castigat un jumatate de metru,adica acum la 1 1/2m, pot sa folosesc telecomanda.Interesant ca seara dupa 21.oo merge si de la 5-6m.O fi problema de la receiver.Am uitat sa spun ca am intrerupt alimentarea cu energie electrica.Si culmea merge dar o perioada scurta de timp...Rugamintea mea->daca sigur am probleme cu receiver-ul le voi da telefon sa vena cei de la service sa remedieze.Daca nu,si ar fi o alta problema va rog sa imi dati un sfat.multumesc.
Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sa o desfaceti telecomanda ca sa-i curatati contactele

:rade: Crezi ca daca apasa mai tare pe buton, telecomanda merge de la distanta mai mare...?Problema nu este ca ca NU functioneaza butoanele telecomenzii ci faptul ca nu functioneaza de la distanta mai mare de receiver... @floriniordache, abtine-te sa mai trimiti oamenii la vinatoare de muste...@todorovicm - zilnic se repeta ca seara sa mearga de la distanta si in cursul zilei sa ai probleme?
Link to comment
Buna dimi la toata lumea si multumesc pt.raspunsuri.Am totusi impresia ca receiver-ul are probleme.Am doua telecomenzi-pt.doua televizoare.La etaj,unde este receptorul cu un mic led in el.De la distanta merg ambele telecomenzi(au fost curatate ambele telec.).Jos insa nici una nu merge de la distanta mai mare de 1m si aia pe directia ledului verde de la receiver.
Link to comment

Jos insa nici una nu merge de la distanta mai mare de 1m si aia pe directia ledului verde de la receiver.

atunci ...e clar o problema la receptorul de satelit...posibil ca receptorul IR sa fie defect sau ne alimentat corespunzator...mai ar fi :comunicarea defectuoasa dintre receptorul IR si procesor.
Link to comment
  • 3 years later...
Guest corleone

salutare!!! am aceasi problema cu aparatul...nu merge pe timp de zi telecomnada si pe deasupra am 4 telecomenzi si nici una nu merge la mai putin de 1 metru pe timp de zi dar seara dupa ora 21h00 merge si dimineata pana in ora 11h30 merge bine si apoi dintr-o data nu mai merge imi poti zice ced ti-au zis cei de la RDS cand ai schimbat aparatul ...la mine problema ca nu sunt in tara si aparatul e cumparat de mine

Link to comment

 Cand se slabesc condensatorii din sursa de alimentare la aparatele hyundai de la digi, ba nu porneste, ba nu ai semnal, ba ai dungi pe ecran, ba nu merge telecomanda. Ai 2 de 1000u si unul de 220u, sau 3 de 1000u care trebuie schimbati. Vorbesc de aparatele cu o cartela.

Link to comment

După 21 se mai ,, încinge,, atmosfera și scade oleacă ESR-ul  :rade: Întortocheate sunt căile curentului Doamne  :inger

Am avut receptor Digi nou în custodie timp de patru ani (probabil atâta rezistă ) după care a crăpat brusc. L-am demontat, verificat sursa, nimic ce-i puteam face eu.

Mi-au dat altul, recuperat de la alți clienți, vai de mama cui l-o avut, (zugrăvise și spatele receptorului odată cu zidul) ăsta a mers fix o zi, a început să schimbe singur canalele, dar avea o preferință anume, nu  oricum.N-a fost din telecomandă, cum ar crede unii, nu....n-am eu norocu ăsta.

Am dat toată porcăria jos de pe bloc și le-am dus-o să și-o bage unde vor. M-am jurat că nu mai țin de astea prin casă, și așa nu puteam să văd două canale separate la două TV-uri decât cu receptor dual, dar mi-au zis că dacă vreau din acela, trebuie să-l cumpăr......pe bune ?   Privind în urmă, sincer mă mir c-a rezistat și ăia patru ani, la ce temperatură ajung săracele cipuri...

Edited by validae
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines