Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termometru


catasebi

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut. Uite aici, si spor la treaba.

 

http://www.vicsys.hu/chronotemp.html

Despre precizia ceasului si a termometrului ce ne poti spune @dorelb? Esti multumit?

As vrea sa realizez si eu acest "ChronoTemp" pentru ca tot am PIC-urile care stau degeaba.

Ai montat releele pe iesirile T1,T2 si Alarm? Am un cablaj desenat 95% pe care am inclus releele si cate un LED pe fiecare iesire ( T1,T2,Alarm,Power) si vroiam sa stiu parerea ta inainte sa "demarez" realizarea lui.

Multumesc.

post-17385-139829379648_thumb.jpg

Link spre comentariu

Un termometru auto dublu, e 30 lei in Carfur, firul e asa cum s-a zis de pana la 3m, dar se poate inadi, e fir litat paralel. O alta varianta, un aparat de masura digital, care e 16 lei, ce are si domeniu de masura a temperaturii, de pana la 700 de grade, si masoara instantaneu. Pentru tine, se pune problema alimentarii, ca bateria de 9V, nu tine prea mult in regim continuu. Sonda de masura e separata de fisele normale, deci se pot lungi firele, care au cam 1m. Pe cel auto, il am de mai mult de 4 ani, si i-am schimbat o singura data , bateriile.

post-43432-139829380109_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am realizat acest montaj (ceas & termometru) dar nu functioneaza partea de ceas. Am inlocuit DS1307, am 2 bucati, nu vrea sa mearga ceasul cu nici un DS. Partea de termometru functioneaza.Am verificat cablajul dupa schema, corespunde schemei. PIC-ul este scris bine, daca nu era, nu functiona nici partea de termometru. La DS1307 nu am pus deocamdata bateria de 3v, dar ar trebui sa mearga si fara ea, cu ea in lipsa tensiunii nu se deregleaza ceasul.Quartz pentru DS am folosit unul de la ceasurile electronice de mana. Restul pieselor conform schemei.Tranzistorii BS170 cu ce ii pot inlocui? Merg BC-uri in locul lor?Ceva poze din timpul realizarii si cu montajul finalizat:post-17385-139829384214_thumb.jpgpost-17385-139829384226_thumb.jpgpost-17385-139829384237_thumb.jpgpost-17385-139829384248_thumb.jpgpost-17385-139829384261_thumb.jpg

Link spre comentariu

Felicitari "GeoMar" ca de obicei foarte bine lucrat.. am si eu niste nelamuriri in vederea ca vreau sa realizez acest montaj.. in primul rand vad pe display afisata doar o singura temperatura ca sa zic asa..nu ai montat amandoi senzorii??? si te rog sa ne tii la curent cu ceasul daca ramane in urma sau o ia la "galop"..

Ai nimerit Myhayxx, momentan nu am montat decat un senzor de temperatura. Vreau intai sa-l "ambalez" intr-o cutie si apoi sa atasez si un senzor in exterior.

De "galopat" nu prea are cum, de obicei ceasurile care au timer consacrat, gen DS1307, trebuie sa mearga destul de precis.

Dupa ce il definitivez si il pun la "munca" pot sa dau mai multe detalii.

Deocamdata vad ca are alarma, care se poate seta On-OFF si doua iesiri T1 si T2, care se "activeaza" in functie de temperaturile HI sau LO ale senzorilor, setate de utilizator din soft.

De exemplu: vara, daca in camera ai 25 de grade, poti conecta la releul de pe iesirea T1 (a senzorului din interior) un ventilator care va fi pornit automat la atingerea temperaturei de 25 grade si se opreste automat la temperatura de 22 grade, apoi cand se ajunge iar la temp de 25 grade ciclul se reia. Asta a fost un exemplu de folosire al iesirei T1. :da

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări