Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELECTROVOICE Q44 2X450 am ceva probleme cu el

Guest djbeby

Recommended Posts

Guest djbeby

In timpul programului a facut o flama in interior ..s-a ars ceva pe acolo..nu sunt electronist si nu ma prea pricep la chestii din astea dar am mare nevoie daca ma poate ajuta cineva cu o informatie: Unde gasesc schema la placa,eu am cautat dar am gasit niste mini scheme care sunt atasate mai jos..mi-ar trebui ceva mai complex ....pls HELPP.S ledurile de semnal nu mai indica nimic doar ledul de curent si problema cea mai mare ledul de protectie sta aprins non-stop...are cineva idee ce are?

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Probabil s-a ars un final sau mai multi si protectia sta aprinsa pt. ca asa trebuie ! :finga: Ai prefera ca in loc sa stea aprinsa, sa iti arda difuzoarele?Du-l la un electronist priceput, nu incerca sa il repari daca nu te pricepi, nu de alta dar mai tare o sa il strici.

Probabil s-a ars un final sau mai multi si protectia sta aprinsa pt. ca asa trebuie ! :finga: Ai prefera ca in loc sa stea aprinsa, sa iti arda difuzoarele?Du-l la un electronist priceput, nu incerca sa il repari daca nu te pricepi, nu de alta dar mai tare o sa il strici.

@one, are mai mult decat dreptate. :partyman:
Guest djbeby

Am uitat sa specific ca finalii sunt buni!Singurul lucru de care a putut sa isi dea seama un electronist la care am dus-o la reparat!Mi-a schimbat 2 tranzistori in preamplificator pe care i-a gasit arsi!Si cu aceasta protectia sta tot aprinsa!Astept idei!

Daca nu a reusit sa ti-o repare atunci nu te baza pe acel electronist.Sa nu imi spui ca i-ai si platit reparatia! Cei 2 tranzistori adica.Da, din acel etaj este posibil sa fie o anomalie care sa iti provoace tensiunea pe iesire, dar daca nu ti-a reparat-o, a schimbat degeaba cei 2 tranzistori.Urasc acei "electronisti" care lucreaza "dupa ureche". Am intalnit si eu din astia. Schimba o piesa dar nu stiu de ce o schimba, ci doar pt. li se pare lor ca e defecta.Acel etaj nu este preamplificator, ci etajul de intrare in amplificator. E o mica diferenta. Ar putea ca defectiunea sa fie la prefinali s.a.m.d. Du aparatul la cineva care este in stare sa o repare, caci nu poate fi atat de complicat.

unele EV-uri aveau un cip sau ceva care controla curentul de mers in gol, protectia, ledul de pak si altele... (ca la qsc-uri, ca unele au aproximatif aceeasi schema)daca modelul acesta are asa ceva si ala s-o fript atunci e rau(dar nu cred ca sa fie asa ceva..mai degraba altceva)la un ev,nu mai stiu exact ce model se arsese o siguranta pe + sau -,nu mai stiu exact care si din cauza asta intra protectia si statea aprinsa..dar la tine se poate sa fie ceva mai grav,daca a facut o flama in interior...apropo..mirosea a ars in interior, stii cum miroase daca un tranzistor sau ceva ar fii luat foc,nu? sau numai a facut o flama fara sa miroasa deloc...??? p.s. daca ala la care ai dus-o a schimbat ce a gasit el stricat adica 2 tranzistori si a spus ca erau in preamplificare (care e facuta cu integrate si nu cu tranzistori) atunci e klar ca ala stie ce face...adica incearca si el apa cu batu..merge atunci e bine, daca nu atunci :toimonster:

Guest djbeby

Ma intreseaza daca e printre voi un electonist bun care e "sigur" ca poate sa-mi repare statia (Evectrovoice Q44) si cam cat ar costa consultatia si vin eu cu ea la domiciliu :d astept un reply!!! (Adresa & Tel)

• 3 weeks later...