Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest ioio

Documentatie osciloscop

Recommended Posts

Am dat un osciloscop TR 4653 (EMG 1555) 2x100MHz si am promis ca dau si documentatie dar nu o mai gasesc. Am cautat pe net si nu am gasit.Cautand pe google am dat de un forum in care se vorbea de schema pentru asa ceva dar e in limba maghiara si nu m-am descurcat. Poate reuseste cineva care stie lb. maghiara. Osciloscopul e unguresc.Multumesc pentru eventualul ajutor.

Link to post
Share on other sites

Am si eu un 1567 EMG, super aparat. de obicei asemenea aparate sufera de contacte imperfecte(pot rile balans ,pozitie,comutatoare)un defect foarte raspandit ar fi depunerea de praf la multiplicatorul de tensine inalta (metalizarea portelanului) ce duce la limitarea sursei si instabilitatea spotului .SUPER APARAT!!!

Link to post
Share on other sites

Daca tot ne laudam cu osciloscoapele de acasa, eu am un c1-99 (e rusesc) 2x100MHz, posibilitate folosire ca vobuloscop, etc, mult prea multe functii pe care inca nu am reusit sa le folosesc (lipsa de timp). Daca din intamplare dati peste documentatie pentru el...anuntati-ma si pe mine va rog.Si al meu "sufera" de contacte imperfecte la butoane, o sa-l desfac cat de curand sa il curat. Aveti idee daca este recomandat sa folosesc spray pentru contacte sau benzina ca sa curat contactele butoanelor?

Link to post
Share on other sites

Sa continui lauda cu alt osciloscop: CI-75, tot rusesc, nu-i cunosc specificatiile tehnice dar l-am incercat si la 300Mhz se sincronizeaza si arata sinusoida perfect. E dublu spot, un inconvenient: are intrare de 50 ohmi, fara cond. pe intrare, fapt care ar limita din domeniile de utilizare, insa i-am pus un condensator in sonda si merg vizualizate si semnale pe colector de trz sau pe in/out la CI.In rest e beton osciloscopul, are ecran albastru (mai mult un gri albastrui) si este mai mic decat TR-ul de mai sus.Cel mai mult mi-a placut sa lucrez cu E-0109, nu e prea fiabil dar cand merge e perfect, are ecranul mare si se vede bine, se sincronizeaza bine... Digitalele nu prea m-au incantat niciodata, le-am folosit doar cand era vorba sa masor in alta parte decat la masa de lucru, deoarece sunt mult mai usoare.Cand erau in voga filtrele de HBO se statea la coada la un vobler analogic, desi era unul digital la dispozitie - foarte destept, dar care facea o baleiere pe secunda cand il foloseam pe banda ingusta (parca pe filtru de 300Hz), asa ca mai miscam de trimer/bobina - mai stateam sa arate, in schimb pe analogic vedeam schimbarile caracteristicii instantaneu. Cam la fel am patit cu un osciloscop tektronics pe care m-am suparat si l-am dat unui elforumist.

Link to post
Share on other sites

Pentru cei care au nevoie de vre-una din schemele de osciloscoape de pe pagina respectiva, sa nu se sfiasca si sa imi ceara, am petrecut foarte foarte mult timp si le-am tras de acolo (cu viteza melcului strivit si cu intreruperile de rigoare).O sa le pun si pe acelea la mine pe site, sa am timp insa...

Link to post
Share on other sites

ioio inteleg ca ai ajuns la concluzia ca osciloscoapele rusesti sunt mai bune decit cele Tektronix ! Cred ca esti primul si singurul care a ajuns la concluzia asta. Am numai Tektronixuri si nici nu vreau sa-mi mai amintesc de vremurile cind eram nevoit sa lucrez cu rusesti, poloneze si unguresti, ca sa nu mai spun de IEMI.

 

Don Mario

Link to post
Share on other sites

Sifor, sa-ti spun una si mai adanca.Nu numai ca am lucrat cu osciloscoape romanesti, dar am depanat peste o mie de bucati. In epoca trecuta din pacate calitatea unor componente romanesti lasa de dorit, ceea ce afecta calitatea aparatului pe ansamblu.Si aveam un ctc-ist dat dracului, aparatele erau puse la ars 24 de ore dupa ce le reglam si dupa aceea erau verificate.Am depanat si osciloscoape straine, lucrate majoritatea mai ingrijit decat ale noastre, design mai frumos, caracteristici mai bune.Astea au fost vremurile.

Link to post
Share on other sites

Ce pot sa-ti spun mihaim se pare ca facem parte din aceeas lume !

Eu unul in materie de scule, sunt fun Tektronix.

Parerea mea e ca sculele socialiste nu prea aveau ce cauta ca performante linga cele capitaliste. Daca ar fi fost bune sculele IEMI ar fi facut cariera dupa 90.

 

Parerea mea

Don Mario

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines