Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest

Detalii executie mobilier bucatarii

Recommended Posts

Intreb si aici deoarece postarea initiala e pe forumul de CNC la tamplarie si probabil trebuia posta aici.

Pe scurt am reusit sa incropesc un birou la care vreau sa se ridice capacul. Capacul are o dimensiune de 50x120 cm.

Conform recomandarilor producatorului date fiind dimensiunile am cumparat 3 balamale.

Am zis ca pentru a ajuta ridicarea si a preveni trantirea capacului sa folosesc 2 pistoane cu gaz, asadar am montat 2 pistoane 150N.

Cand incep sa ridic capacul, dupa vreo 25 de cm pistoanele incep sa intre in functiune si sa ajute la ridicat. De asemenea ajuta sa se mentina capacul deschis si la inchidere se simte ca sunt de ajutor.

Problema e cand se apropie capacul de inchis, daca il las de pe la 25-30 cm cade liber, deoarece pistoanele sunt deja aproape inchise. Ceea ce doresc eu e sa previn caderea brusca a capacului pe degete.

Deci mi-ar trebui un alt sistem probabil care sa amortizeze inchiderea capacului.

 

De asemenea, pentru pal alb care ar fi metoda cea mai buna de acoperire a ciobiturilor rezultate in urma taierii? Am vazut ca este ceva ceara pe diferite culori, e buna? Sau ceva kit de raparatie lemn? Sau altceva?

Multumesc.

 

LE: observa ca sunt si pistoane cu gaz cu amortizare inchidere... cred ca asta imi trebuie mie defapt.

_birou.PNG

Edited by alinescoo
Link to post
Share on other sites

La 18.06.2020 la 11:03, Vizitator a spus:

 

Buna ziua, a vrea si noi sa ne facem o mobila de bucatarie de 2,6 fara electrocasnice incorporabile, dreapta. Ne puteti ajuta cu niste variante. Eu ma gandeam la varianta cu doua corpuri jos de 800 + doua de 500 ( unul cu sertare) iar in partea de sus ma gandeam la 2 corpuri de 800 si unul de 1000 (care sa fie impartit in patru cu usi care se deschid in sus cu amortizoare). Am avea nevoie de dimensiuni exacte pt a le folosi pt debitare. Cu montajul ne descurcam dar cu dimensiunile nu vreau sa greșim.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines