vasilenicolae52 Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 - am achizitionat de curand un asemenea "container"care per ansamblu functioneaza dar la cati ani are in spate mai necesita mici "retusuri" ! .... rog daca cineva poseda asa ceva si ma poate ajuta .... multumiri anticipate ! Link to comment
luc Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 am avut eu.spune ce anume are.cu toate ca eu stiu ce are in mare:comutatoare proaste,potentiometri prosti,semireglabile proaste,in general tot ce e romanesc are mecanica proasta.o idee care nu stiu daca ai tu rabdare sa o pui in aplicatie si care de altfel costa si bani este sa pui un singur comutator care sa actioneze relee red.(mai ales la baza de timp)pacat de aceste osciloscoape ca sunt facute de romani care de altfel au un tub rusesc foarte bun.daca totusi vrei sa il pui la punct eu te sfatuiesc sa schimbi potentiometri cu unii spanioli,comutatoare japoneze,semireglabili spanioli.daca faci reviziile astea apoi ai o scula buna si stabila. Link to comment
vasilenicolae52 Posted March 27, 2006 Author Share Posted March 27, 2006 tot ce am facut e ca i-am dat capacul superior jos .... am vazut ca are peste 90% componente romanesti ! .... un canal de Y nu simte intrarea si nu fuctioneaza la retea ci numai la o sursa exterioara de cca 24 Vcc /asta pe scurt ! .... asa a fost folosit in ultimul timp ! .... sper sa gasesc schema mai ales ca e fabricat pe vremea cand nu iesea asa ceva pe poarta fabricii fara schema in plic !!! Link to comment
Guest ioio Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 Am postat eu ceva scheme la topicul AMC/scheme osciloscop E 0109 Link to comment
Guest ioio Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 Am lucrat si eu cu asa ceva, este excelent atata timp cat functioneaza. Am vazut multe asemenea osciloscoape stricate, in principal se strica comutatoarele si sursa. Cred ca mai am ceva placi de la o dezmembrare. Link to comment
vasilenicolae52 Posted April 7, 2006 Author Share Posted April 7, 2006 multumesc pt. ajutor ! ... intre timp am gasit manualul service de la "mihaim" si o parte din scheme , cele date de d-voastra sunt mai complete .... n-am reusit sa le scot inca pe hartie dar acum AM documentatie .... tre' sa mai gasesc timp si chef !!! Link to comment
Bistriceanu Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Buna ziua, Mai aveti placi din dezmenbrare, ma intereseaza si masca exterioara a tubului? Cu stima, I. Bistriceanu e-mail: [email protected] Am lucrat si eu cu asa ceva, este excelent atata timp cat functioneaza. Am vazut multe asemenea osciloscoape stricate, in principal se strica comutatoarele si sursa. Cred ca mai am ceva placi de la o dezmembrare. Link to comment
dan-a2 Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Se pare ca userul >ioio< nu mai are cont pe forum !!! Link to comment
Guest Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 am avut eu.spune ce anume are.cu toate ca eu stiu ce are in mare:comutatoare proaste,potentiometri prosti,semireglabile proaste,in general tot ce e romanesc are mecanica proasta.o idee care nu stiu daca ai tu rabdare sa o pui in aplicatie si care de altfel costa si bani este sa pui un singur comutator care sa actioneze relee red.(mai ales la baza de timp)pacat de aceste osciloscoape ca sunt facute de romani care de altfel au un tub rusesc foarte bun.daca totusi vrei sa il pui la punct eu te sfatuiesc sa schimbi potentiometri cu unii spanioli,comutatoare japoneze,semireglabili spanioli.daca faci reviziile astea apoi ai o scula buna si stabila.Am lucrat multi ani acest tip de aparat si pot aprecia efortul proiectantilor de a face ceva bun in conditile imposibile de atunci asa ca remarca legata de compatriotii dvs nu cred ca este prea fericita... Link to comment
jean Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Cateva poze cu placile din acest osciloscop facut la fosta IEMI - Bucuresti, gasiti aici: http://dfi57.blogspot.ro/2013/01/poze-p ... -iemi.html Link to comment
Guest cyclonb Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 rog daca cineva poseda asa ceva si ma poate ajuta .... http://elektrotanya.com/roman_iemi_e_0109_oszcilloszkop_sch.rar/download.htmlUra! Link to comment
Recommended Posts