Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Extrem

Placa de sunet

Recommended Posts

Buna searaO scurta intrebare..avand in vedere ca nu stiu unde sa incep sa caut m-am gandit sa va intreb direct pe voi.O placa de sunet are si iesire pt subwoofer (acea iesire nu are deja filtru pt subwoofer?) deci de ce mai necesita si subwooferu un filtru separat?Stiu ca necesita si subwooferu dar as vrea sa stiu de ce :)

Link to post
Share on other sites

Din cate stiu eu, o placa de sunet multicanal 4.1, 5.1, 6.1, 7.1 , are canalul ce serveste ca iesire pt subb, deja filtrat, deci ampliful nu mai necesita filtru trecere jos, dar sistemele de boxele cu mai multe canale au filtru pe subb, pentru a putea fi lolosite si cu alte surse de semnal. parerea mea :yawinkle:

Link to post
Share on other sites

nu au filtru pe canalul de subo placa mai performanta are in soft asa ceva , dar nu e direct, un CMI nu are asa ceva . sunetul on board realtek majoritar pe placile de baza nu are asa ceva . placile incepand de la un SB live au(nu toate) , chipseturile 7.1 sau ce tine de audigy si alte minuni scumpe cu draci au crossover pe iesirea de sub, majoritatea nu au, pt ca ar trebui ca frecventa de taiere si alte setari sa poata fi modificate in functie de sub dar aceste functii nu exista

Link to post
Share on other sites

la o placa care are nu ai nevoie de filtru pe subwoofer ... teoretic, ca practic e alta treaba , conteaza mult amplificatorul folosit daca e ceva bun de fabrica mai ales si o firma respectabila da atunci nu ai nevoie , dar la diferite chinezarii, statii vechi , nu mai zic de cele romanesti sau rusesti.. acolo .. cam e nevoie de un filtru pasiv , oricat de bun e semnalul din placa de sunet daca preamplificarea din amp de dereglata(piese vechi sau reparatii aka nenea repara tot) sau facuta aiurea n-o sa faci nik.majoritatea sistemelor audio pt pc , chiar si cele de firma care au recomandari de folosire pe placi audio bune au totusi fitre active incorporate

Link to post
Share on other sites

o placa mai performanta are in soft asa ceva , dar nu e direct, un CMI nu are asa ceva . sunetul on board realtek majoritar pe placile de baza nu are asa ceva .

Te contrazic. Daca nu are reglajul frecventei de taiere nu inseamna ca nu are filtru. Inseamna ca are frecventa fixa, iar cele care au reglaj = reglabile.
Link to post
Share on other sites

nu au .... nu pune nimeni filtrare activa fara sa fie reglabila , pentru medii , inalte un filtu "universal" ar fi posibil dar pentru bass. ....in nici un caz, nu poti pune o frecv fixa , pt unu pune acolo un sub. de 10 litri si eu pun unu de 100 litri si unu o sa sune si unu nu , ca nu poti alege o taiere de frecv care sa functioneze universal pt bass... ma rog.. nu vreau sa pornesc un razboi pe aici... am lucrat cu sisteme audio de la jucarii pt PC pana la sateliti cu difuruzoare pt medii de 15" si basi de 21" si acu mai am pe acasa 2 cutii in care au fost 2 bucati p-audio de 19"(off cat am carat la ele)a face filtre audio active sau pasive este o arta ce include multe formule si multa matematica si ... experienta , eu inca sunt un incepator in domeniu...care are probleme si vrea sugestii cautat-il pe piglett el e maestru :weedman:

Link to post
Share on other sites

nu au .... nu pune nimeni filtrare activa fara sa fie reglabila , pentru medii , inalte un filtu "universal" ar fi posibil dar pentru bass. ....in nici un caz, nu poti pune o frecv fixa , pt unu pune acolo un sub. de 10 litri si eu pun unu de 100 litri si unu o sa sune si unu nu , ca nu poti alege o taiere de frecv care sa functioneze universal pt bass...

E mult mai simplu sa demonstrezi ca ceva exista decat ca nu exista :finga: Eu am o placa de baza Epox cu sunet inclus CMI8739 parca, are 6 canale, dar pe bass nu am frecventa reglabila, cel putin in softul pe care il am eu nu exista vreun reglaj. Aceeasi problema am remarcat-o la altcineva, cu o placa Gigabyte, nu stiu exact ce chip avea pt. sunet. Asa ca PUNE cineva bass fara reglaj.Oricum nu ma afecteaza pt. ca oricum am o placa de sunet care e mai buna decat cea integrata, careia i-am dat disable.
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines