Guest Boggy Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Va salut,Nu avea rost sa fac alt topic pentru o intrebare mica. Am cumparat un bec de 12w cu LED-uri(SMD-uri), si l-am montat in baie. L-am luat de test, asa ca urmeaza sa ma hotarasc daca pun in toata casa. Problema cu el este ca flicare, evident din cauza curentului alternativ. Cum as putea sa scap de flicarit? Nu este foarte enervant, dar pe mine ma sacaie, iar odata ce mi-a zgandarit piticul de pe creier, trebuie rezolvat.Multumesc anticipat Link to comment
Dr.L Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 E mai bine intr-un nou subiect,decat acolo,unde nu avea nici o legatura Link to comment
Myhayxx Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 intrerupatorul de la care actionezi acest bec are cumva un beculet in el? daca da atunci acel "flicarit" s-ar putea sa fie din cauza intrerupatorului... Link to comment
Dr.L Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Cred ca se referea la faptul ca palpaie in timpul functionarii...Nu mai cita aiurea! Link to comment
Guest Boggy Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Scuze ca l-am pus unde nu trebuie.Nu, intrerupatorul nu are bec/led, e unul simplu. Un condensator ar stabiliza cumva variatiile inainte sa intre in bec? Merita sa incerc? Link to comment
Dr.L Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Modificarile trebuie facute in interiorul becului,mai exact un condensator in paralel cu ledurile Link to comment
cristian_draghiescu Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Problema cu el este ca flicare, evident din cauza curentului alternativ.Pâlpâitul se datorează pulsaţiei de 50 Hz specifice redresării monoalternananţă. Realizaţi alimentarea prin intermediul unei punţi redresoare; în acest caz pulsaţia de 100 Hz va fi practic imperceptibilă şi nu mai este necesară utilizarea unui filtru capacitiv, mai puţin fiabil în comparaţie cu puntea. Link to comment
Dr.L Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Eu as zice sa nu dam asemenea sfaturi inainte sa stim cum se alimenteaza ledurile!Ca daca se alimenteaza prin condensator,si alimentam montajul in cc...parca nu mai functioneaza prea bine,nu?Si la 100Hz pulsatia e deranjanta,deci nu putem trage concluzia ca ar fi vorba de redresare monoalternanta Link to comment
bogdan_ Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 E posibil ca acea pulsatie sa fie cauzata de faptul ca becul ala, desi are sursa in comutatie in interior, sursa nu are condensator de filtrare pe intrare incat sa redreseze si filtreze la 300V, ci doar un mic filtru incat sa permita folosirea cu un dimmer. Cam asta este si marea dorinta a becurilor cu led-uri, sa mearga cu dimmer, ca si incandescentele, in timp ce CFLurile nu merg. Deci, daca se pune un condensator de filtrare...s-ar putea sa se lase cu artificii....O buna informatie in momentul asta ar fi sa stim despre ce tip de bec este vorba Link to comment
Dr.L Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Mai degraba are un amarat de condensator in serie cu ledurile,pt alimita curentul. Dar pana nu vedem ce-i in el,putem doar sa presupunem Link to comment
bogdan_ Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Da, se poate si asta. Desi, eu cand itneleg bec cu leduri nu ma gandesc la ceva cu 100 de leduri, ma gangesc la ceva cu 3LEDuri de putere...Dar se poate sa ai mare dreptate... Link to comment
Guest Boggy Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Din pacate nu se poate desface. Va atasez niste imagini. Link to comment
bogdan_ Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Hmm...avand in vedere cum arata becul, cred ca ar trebui sa aiba ceva sursa izolata, observ ca se pot atinge conexiunile la leduri, dar nu cred ca are Daca nu se poate desface...banuiesc ca nici nu poate fi vorba de modificarea becului, nu?are 60 de leduri, nu? Link to comment
Dr.L Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Daca palpaie...nu prea are logica sa aiba o sursa izolata...Se poate totusi desface,acum depinde cat de greu! Link to comment
Guest Boggy Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Da, are 60 LED-uri. Nu se poate modifica curentul inainte sa intre in bec(undeva in aplică)?Scopul e sa nu palpaie deloc, pentru ca daca e sa pun in toata casa si va fi nevoie sa filmez ceva(Nikon D90, anti-banding aproape inexistent), o sa-mi apara minunatele dungi in imagine. Asadar, trebuie sa aiba output ca pe sursa DC.Luminozitatea e foarte buna iar temperatura de culoare e similara cu cele incandescente; de-aia vreau sa le folosesc peste tot. Sa nu mai vorbim de consum (10-12w) si de longevitate. Link to comment
Recommended Posts