AlinEX Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 prin vara am cumparat un amplif Marantz PM410 cu niste modificari aduse in sensul ca au fost schimbate etajele finale cu QUAD405, a fost montata o protectie DC si inlocuit taful si blocul de alimentare! ce nedumerire am... desfacand carcasa si inspectand ce este pe acolo observ ca alimentarea si masele nu se unesc cum ar trebui intr-un punct comun ci conexiunile sunt ca in atasament, in fine din exagerat de multa lene am lasat totul asa si m-am bucurat in continuare de minunatul brum de retea care troneaza in difuzoare! ce ma nedumireste este ca daca am volumul la minim sau intrarile in scurt, in actuala configuratie, brumul este mai intens iar cu intrarea in gol brumul este insesizabil! ce am mai facut... am modelat repejor cu TL072 ca dinasta aveam la indemana un preu simplu si montez intrarea la iesirea din potentiometru de volum si iesirea la intrarea etajului final!!! brumaru a disparut in schimb a aparut un zgomot de fond! fosnet ca si cand intrarea ar fi in aer!!! in fine nu asta e problema! ma descurc cu asta! vreau sa intreb daca ajuta cu ceva separarea galvanica a semnalului dintre preu si etajul final?! sau ma complic aiurea? bineinteles dupa remedierea conexiunilor asta! Link to comment
remus68 Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Cred ca se putea lasa aceasta postare in topicul cu "legaturile in amplificatoare"... Citeste in acel topic cum se realizeaza legaturile de masa si conecteaza-le fara a face bucle si separind traseele de masa de curenti mari de cele de curenti slabi (masa iesirii separata de celelalte mase), practic efectuind o legare la masa "in stea", intr-un punct unic, cit mai aproape de condensatorii de filtraj.viewtopic.php?f=5&t=24920 Link to comment
10 cm records Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 conecteaza-le fara a face bucleDle remus68, recunosc ca sunt incepator, puteti sa-mi spuneti si mie exact ce este aceea o bucla de masa, eventual o definitie tehnica a ei, poate si niste poze cu exemple de bucle de masa. Am citit mare parte din documentatia de la viewtopic.php?f=5&t=24920, insa tot nu am inteles exact ce este o bucla de masa, nu se dau exemple concrete de bucle de masa acolo. Am inteles de acolo cum se fac conexiunile in stea, insa vreau sa vad si eu cum arata practic in poza o bucla de masa. Va multumesc. Link to comment
remus68 Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 http://www.scribd.com/doc/56748153/bucla-de-masa Pe net se gaseste colectia revistei Tehnium - in paginile sale au fost numeroase articole pe aceasta tema cit si un serial dedicat acestei probleme. Link to comment
AlinEX Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 multumesc! cu masa asa voi face! cu siguranta! insa cu separarea galvanica? ma complic cu trafuri pe intrare sau ajuta la ceva? oricum selectorul de surse as vrea sa-l fac cu relee... deoarece am renuntat la etajul de intrare din mai multe motive... da chestia cu trafuri pe intrare nu stiu cum sta! ajuta sau nu...multumesc inca o data!sanatate va doresc! Link to comment
remus68 Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Cam greu de realizat un traf la intrare; daca nu este bine facut, cu materiale de buna calitate (in special miezul) va fi o sursa de neliniaritate a amplificatorului. Link to comment
AlinEX Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 am inteles ideea! ma complic aiurea! am sa raman la ideea cu selectia pe relee, insa renunt la izolarea galvanica... initial ma gandisem sa fac doua trafuri de separare identice(cate unul pe canal, cum este si normal) din trafo driver de prin sursele din calculator! oricum e dificil... din cate am mai citit trebuie pastrat raportul 1:1 insa sunt multe date de care trebuie sa se tina cont... sectiune conductor, numar de spire, inpedanta de intrare, miez magnetic, frecventa de trecere... in fine as putea incerca.. ce pot pierde?!?! doar ca as avea nevoie de ceva sfaturi.... daca miezurile alese ar fi bune(avand in vedere scopul lor initial), nr de spire, sectiunea conductorului de cupru si alte sfaturi utile gen "nu te chinuii degeaba... nu e o solutie profi" sau cum stie fiecare din experienta!!! va multumesco seara placuta va dorescAlinEX Link to comment
Recommended Posts