Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor atinny2313

Guest tzep

Recommended Posts

salut. am facut scolling clock de pe forum viewtopic.php?f=37&t=91749, am cumparat un usbasp 51&avr.am scos pini din figura 1 (atinny 2313-20 pu)http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=37&t=45629.La usbasp am Mosi, nc, rst, sck, miso, vcc si gnd.i`am conectat pe toti in afara de nc (nu apare pe nici o schema).usbasp e instalat si il recunoaste in laptop.Am incercat sa folosesc ponyprog ii dau Calibration-Test ok.cand incerc sa dau interface setup imi da test failed la serial-Si I/O (am vazut pe youtube un tutorial cum ca asa s`ar configura).Am luast bascom avr am selectat usbasp cand incerc sa scriu hex in chip imi spune detect micro does not match with selected micro at23...Cand ii dau verify imi spune `nici un raspuns`.trebuie alimentat montajul cand il conectez la usb asp?Vad ca acuma in bascom usb merge dar imi spune no chip detected.m`am uitat de 100 de ori la pini dar nu vad nici o problema.Sugestii?

Editat de Madalina: modificare nume subiect

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Acum am luat alt soclu l`am lipit pe o placa am scos aceasi pini afara si i`am coectat direct la programator.tot aceleasi erori.imi puteti recomanda alt soft in afara de bascom si ponyprog?Trebuie sa conectez totate gnd`urile de pe programator cu cel al microcontrolerului(pb o intrebare idioata)?

Sincer, cam greu de inteles ce ati scris ... totul este clai gramada.Totusi am gasit gasit ceva interesant, dumneavoastra chiar vorbiti serios cand ati pus urmatoarea intrebare?

trebuie alimentat montajul cand il conectez la usb asp?

Trebuie sa conectez totate gnd`urile de pe programator cu cel al microcontrolerului(pb o intrebare idioata)?

Asta chiar nu am inteles ....Dupa asemenea intrebare tare m-as mira ca montajul l-ati realizat corect. 1. verificati traseele2. va recomand cu caldura AVR8 Burn-O-Mat pt programare, nici cele scrise de @XAN77 nu sunt rele, dar consider aceasta mai usoara ... chiar daca gresiti uCul nu va forta scrierea in schimb khazama il scrie desi 'semnatura' nu este corecta.http://avr8-burn-o-mat.aaabbb.de/avr8_b ... ui_en.html3. vad ca montajul este 'aproape' simplu si pt un incepator dar trebuie setati fusebiti, attiny2313 vine presetat cu ceas intern de 1mhz(8Mhz divizat la 8) iar pt acest proiect aveti nevoie de ceas extern la 4Mhz, in AVR8 Burn-O-Mat este foarte usor de setat si daca nu sunteti in modul 'expert' atunci nu va lasa sa 'blocati' uCul.