Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme conectare pc la tv

trs

Recommended Posts

Salut.Am si eu o problema cu calcu. in sensul ca vreau sa-l conectez la un tv crt care are atat intrariRCA cat si scart,pc are o placa video nvidia geforce 4mx 440 agp8x,placa dispune ca Tv out de mufa rca si mufa S-video.Acum apare problema in sensul ca dupa ce i-am facut impamantare la priza pc-ului,intre carcasa pc simasa mufelor rca (gnd) am o tensiune continua de 23v cu plusul pe pc.Nu am conectat tv la pc ca mi-a fost frica sa nu le prajesc .Nu inteleg de ce apare acea tensiune cu toate ca pc are impamantare.orice sugestie este binevenita.va multumesc

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Salut.Inca nu am rezolvat cu pc.am facut un modulator rf care il intercalez intre tv si pc.Acum tensiunea dintre ele este zero.problema este ca nu-mi activeaza tv outul.Deci cum activez tv out la placa de mai sus (gforce 4 mx 440) dca iesirea spre tv este trecuta prin modulator?Va multumesc

• 4 months later...

Intreb si eu aici....

Am asa :

-una bucata TV cu SCART, RCAuri pe fata , RCAuri pe spate (Westech...ceva...);

-una bucata calculator cu TV-out;

-decodor digital RDS (Humax) - SCART

Daca conectez PCul SAU decodorul, totul merge perfect.

Daca conectez si decodorul si PCul (decat video compozit), atunci apare un bazait tare deranjant in difuzoarele TVului si o inegreala in zona de mijloc (pe verticala, circa 1/2 din inaltimea tubului) de abia vizibila, care nu prea ma deranjeaza. Daca scot decodorul sau PCul, merge perfect.

Bazaitul apare indiferent daca ma leg pe RCAurile din fata sau din spate.

Impamantare nu am nici la PC, nici la TV (normal); semnalul din PC este PAL....alte lamuriri nu stiu sa mai dau.

Aveti idee de unde e hiba ?

PS : in cel mai rau caz o sa pun un releu pe TVout pe care sa-l comand din telecomanda (pe LPT ca-i cel mai simplu).

PPS : Am vazut ca problema nu tine seama de amplificatorul audio (am incercat...), si bazaitul se aude chiar daca calculatorul este scos din priza.

Oprit sau deconectat complet?Toate mufele scoase din calculator,doar unitatea singura,pui cablul de la TV si apare brum?Sa nu fi ramas ceva conectat inca,imprimanta,receiver wireless de la mouse-tastatura,HDD pe USB.Compozit adica 3 RCA cu Pb Pr Y sau 1 RCA S-video?Vezi doar cu un cablu simplu, (un fir adica) daca legi masa TV cu masa PC apare brum?

Nu a mai ramas nimic conectat, iar calculatorul a fost oprit de la priza (cu intrerupator). De la PC am plecat cu cablu de microfon (ecranat), decat pentru video. Daca decodorul este oprit (nu neaparat scos), merge perfect fara bazait.