Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ENZER HT 1358 / 5.1 AMPLIFIER

Recommended Posts

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

La mine nu functioneaza etajul final, merg doar satelitii. Initial nu puteam selecta sursa de semnal, am gasit un zener defect pe panoul frontal si acum pot selecta sursa, dar nu afiseaza nimic atunci cand modific volumul si nu cupleaza releul ptr. iesirea principala. Verificat preamplif si finali, toate sunt ok, nu stiu ce sa-i mai fac. Pe iesirea principala am 6vcc, inainte de releu.

Daca ai curent continuu la iesirea amplificatorului oricum ai un defect la etajul final, nu doar finalii pot fi cauza, la Enzerul pe care l-am reparat eu am gasit prefinalii in scurt (erau cate doi tranzistori in capsula TO-92 in paralel ca sa nu puna un prefinal mai puternic) si finalii erau buni.Din cate stiu nu are protectie la CC pe iesire (asta ar tine de obicei releul), dar releul ala mi-a facut si mie probleme datorita unui contact imperfect, deci refa lipiturile la releu.

• 2 years later...

Atentie mare! Schema de mai sus are o grava greseala in ceea ce priveste traseul reactiei negative si alimentarea cu V- a etajului final (la amindoua canalele este aceeasi greseala!).

... şi cam care e greşeala?în altă ordine de idei, partea de reglaj de volum şi varianta cu TDA-uri în finali nu o are nimeni? :d

• 4 months later...

... placa principală din ce am eu acum la "bibilit" e notată CCFL-F13-5.1-AMP, nu mai are nimic notat pe ea în afara componentelor.schema e făcută cu bipolari ŞI tda2030... iar schema de pe-aici indică o variantă numai cu bipolari...are cineva schema variantei cu bipolari şi tda-uri? :)

• 11 months later...
Guest Popey Catalin

Buna seara am si eu o problema cu amplificator-ul respectiv, Am firele care vin din transformator si intra pe placa cu afisaj digital rupte din cate am observat mufa are 3 pini eu am 4 fire Curentul fiind alternativ albele au 5v si galbenele au 23v ma puteti ajuta cum sa fac legaturile exacte ??post-253639-0-82737600-1452902943_thumb.jpg