Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC16F84

Recommended Posts

Salut! Am programat un pic16F84 cu programatorul de la Adelaida si totul a mers perfect.O aplicatie simpla cu 4 led-uri care ar trebui sa clipeasca.Insa montajul respectiv nu functioneaza absolut deloc.Am scris si sters de vreo 10 ori acelasi program, insa desi la verificare imi arata ca totul este ok , circuitul nu functioneaza.Codul hex. l-am luat de pe net( am incercat si altele).L-a anumite coduri scrise microcontroller-ul consuma foarte mult.Programul folosit este ic-prog si folosesc xp.Partea software functioneaza perfect, se face transferul de date, etc. Deci controllerul nu functioneaza cand il pun in montaj!? Montajul l-am verificat de "n" ori si este ok.Ce se intampla?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

OK multumesc pentru raspunsuri!Acum am apucat sa le vad, insa rezolvasem!Intr-adevar era de la setarea oscilatorului.Cand setam parametrul XT, daca doar citeam programul (codul hex), tipul de oscilator se seta singur pe RC.A trebuit sa-l setez chiar inainte de a programa controller-ul , inca o data.Acum functioneaza perfect!