ianny Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Salut, Am un traf de 1 KVA cu tensiunea de iesire de 2 x 50 Vca si m-am gandit sa fac un amplif de 2 x 400W .Am cautat pe net o gramada de scheme si am gasit schema lui DONPETRU . Ce ziceti, merita facuta ? a mai facut-o cineva ? Schema se poate donwnloada de aici http://www.2shared.com/document/JCXW7NK-/GX400_rev1_-_400W_Hi-Fi_Audio_.htm Link to comment
radu8982 Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Eu iti recomand ceva ce am facut eu o schema de la crown pulse 650 am si cablaj daca vrei. Link to comment
iulianpry Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Eu iti recomand sa verifici si lista de module comercializate de userul sorteh.Vei gasii exact ceea ce cauti la un pret bun. Te complici tare sa iti faci singur modulele si sigur te scoti mai scump decat daca le cumperi facute deagata. Cat despre chema propusa de tine eu unul nu stiu ce sa spun nu am incercat-o si nici nu am auzit nimic despre ea. Link to comment
remus68 Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Cu acest transformator de 1KVA poti alimenta un amplificator stereo si vei obtine puterea de 2 x 250W / 8 ohmi. Traful este slab pentru a utiliza sarccini cu impedanta de 4 ohmi. Link to comment
ianny Posted January 20, 2012 Author Share Posted January 20, 2012 M-ati pus pe ganduri in legatura cu schema asta si cred ca nu o sa o mai fac. Am un amplif facut de mine dupa schema asta http://www.eeweb.com/blog/circuit_projects/170w-audio-power-amplifier-circuit-by-ne5534 alimentat cu 2 x 40 Vca. Ce imi place la el este dinamica lui, are un sunet foarte placut. De cand l-am construit nu am avut probleme cu el. M-am gandit sa ii mai pun 2 perechi de finali si sa il alimentez din acest traf. Oare mi-ar sari cate ceva in cap? Asa ar iesi mai ieftin pt ca as mai cumpara doar 8 finali. ( condensatorii de filtraj si ceilalti condensatori care au tensiune mai mica trebuie schimbati - astia ii am acasa deci nu mai trebuie sa ii cumpar). Link to comment
remus68 Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 M-am gandit sa ii mai pun 2 perechi de finali si sa il alimentez din acest trafAnumite componente trebuie recalculate pentru a admite o tensiune de alimentare mai mare. Link to comment
hpavictor Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Schema este OK am facut si eu cateva ( !!! ) amplificatoare folosind aceasta schema , atentie , trebuie compensata pentru ca oscileaza usor........sunt cateva valori de cond care trebuie personalizate . Auditii placute ! Link to comment
ianny Posted January 21, 2012 Author Share Posted January 21, 2012 Multumesc frumos HPAVICTOR pentru schema , se apropie oare acest amplificator de un IPA400, ma refer la putere ( alimentat la 70 Vcc si cu 4 finali pe brat)? Link to comment
indy666 Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Fiind un etaj final cu bipolari puterea debitata este putin mai mare ca in cazul unui etaj final cu mosfet. Link to comment
ianny Posted January 24, 2012 Author Share Posted January 24, 2012 salutare, Momentan m-am decis sa fac schema asta http://users.otenet.gr/~%20athsam/power_amplifier_170w.htm Vreau sa fac din nou cablajul ca sa pot pune toti tranzistorii finali pe aceeasi parte si sa ii pot prinde pe radiator fara a mai fi nevoit sa folosesc fire. Daca are cineva bunavointa de a trage un ochi peste cablaj sa imi zica daca mai trebuie modificat ceva sau e bine asa. In plus as vrea sa ma ajutati cu valorile condensatoarelor care se modifica pentru ca ampliful sa aiba mai multa stabilitate. Multumesc, O seara placuta. Link to comment
vio_gl Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 recomand totusi gx 400.este un amplificator cu protecti dc si scurtcircuit,nu mai trebuie ca sa stai sa faci iar calcule ptr protectii in cazul in care te hotarasti sa faci alt amlificator.pcb-ul are si finalii pe o singura parte exact asa cum iti doresti. Link to comment
ianny Posted January 25, 2012 Author Share Posted January 25, 2012 Prima data la asta m-am gandit si eu dat vazand pe forum ca nimeni nu l-a facut si nici macar nu a auzit de el m-am razgandit in privinta lui. Cel pe care l-am ales sa il fac e testat de mine - mai am si acum amplificatorul cu schema prezentata de mine si merge bine, nu am avut niciodata probleme cu el. Link to comment
Guest startstop Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 GX400 e cel mai tare amplificator audio, e un kit complet cum zice dl.profesor.Sa vedeti GX800 v.2 cum o sa arate sau AV400 v2. Link to comment
vio_gl Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 l-au facut si altii pe un forumul concurenta.acolo ai sa gasesti pareri si sugestii Link to comment
hpavictor Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Sa vedeti GX800 v.2 cum o sa arate sau AV400 v2. Cand o sa putem vedea surpriza ? Link to comment
Recommended Posts