Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu tda 2030 100w


Guest Dj_Clue

Recommended Posts

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply
Guest Dj_Clue

am incercat si fara alimentare simetrica si se aude cam la fel... se incalzeste un npn un pnp si un tda ... toate pe aceeasi parte

Link to comment
Share on other sites

Guest kitzu

Eu am incercat 1/2 schema cu tranzistori si n-a mers la +-18V desi era alimentare simetrica ca la carte.Oricum mai intai probeaza fara tranzistori si diode sa vezi ca-ti merge integratul/ele in punte si dupa aceea vezi ce iese cu tranzistori.Cred ca si consum se aduna ceva cand mai pui tranzistorii-depinde de sursa.

Link to comment
Share on other sites

kitzu "la carte" scrie ca pentru functionare ca driver (cu tranzistoate) se foloseste alimentarea simpla, si nu cea simetrica.

 

Dj_Clue incearca schema care ti-am dat-o, am testat-o si merge, iar ca si tranzistori poti sa-i folosesti cei pe care ii ai: BD249 (NPN) BD250 (PNP)

Link to comment
Share on other sites

personal n-am incercat o schema de genul asta dar.... in "302 CIRCUITE ELECTRONICE"/TEORA [copie-tradusa dupa ELEKTOR] este data o schema identica alimentata DIFERENTIAL .... iar daca TDA 2030 [fara tranzistori] lucreaza in punte cu alimentare diferentiala [sunt sisteme 5.1 care pt. subw. au asa ceva] nu vad de ce n-ar merge si asa !

Link to comment
Share on other sites

Prin "o schema identica" te referi la o schema in punte simpla, sau o schema CU TRANZISTORI ?Nu spun ca e imposibil sa mearga, deoarece nu am incercat sa vad daca merge alimentarea simetrica la schemna cu tranzistori sau nu, dar parerea mea e ca daca ar merge si s-ar putea folosi, atunci producatorul ar fi prezentat in datasheet si o schema cu alimentare simetrica.Repet, e PAREREA MEA si doar atat.

Link to comment
Share on other sites

in punte si cu tranzistori ! ... cauta cartea - pag 91/92 ... si din cate stiu ELEKTOR e o firma serioasa .... mai spun ca prin folosirea unor trazistori de putere [?] , altii decat BD 249/250 schema poate lucra pe sarcina de 2 ohmi - dezvoltand pana la 200w ... daca te tine sursa !

Link to comment
Share on other sites

eu am facut ampuri cu tda2030 pt. sisteme de pc in toate combinatiile de:

alimentare simpla/dubla

conexiune simpla/in punte

chiar si cu tranz de putere

toate mi-au mers ok din prima

 

cu exceptia a 2 bucati care oscilau de mama focului

(am cumparat din mag cond pt. boucherot de 100n- pe ele scria 104 dar de fapt erau de 100p masurate)

:axe:

 

 

m-am folosit doar din schemele din datasheet-uri:

http://www.datasheetcatalog.net/cgi-bin ... roducedby=

 

bafta

 

PS tda2030 merge cu alimentare simpla/dubla in conexiune simpla/punte cu sau fara tranz finale (pe testate :smt003 )

Link to comment
Share on other sites

...pai cel mai probabil ca la fel si lui , canalul pe care i se incalzesc componentele de putere oscileaza zdravan...daca ai osciloscop uite-te cu el...daca nu , pune la V- in loc de masa intrarea de semnal eventual printr-un condensator electrolitic mare ( 10micro minim) , ( ca rezistoarele alea 2 inseriate numai masa ca lumea nu sunt :rock: ) si vezi daca se mai incalzeste ceva! Schema se poate modifica usor, folosind in loc de masa firul de Vcc- , se desfiinteaza divizorul ala stupid pentru masa virtuala, dar se va lega intrarea neinversoare de la integratul folosit ca inversor prin condensator electrolitic de 10micro/35V ca sa decupleze componenta continua, iar masa din bucla aia de reactie poate fi legata direct la V- pentru ca deja are condensator inseriat...ca oricum integratul nu are de unde sa stie daca alimentarea e simetrica sau nu ( nu are pin de masa ) , el vede doar +V si -V.Toate obs. se refera la schema de pe elforum.info ca pe ailalta nu am reusit sa o incarc...nu merge site-ul? :prayer:

Link to comment
Share on other sites

sa nu incep un topic...am facut si eu montaj cu tda 2030 si bd 911 sdi 912 in final...am alimentat la 12vcc (trebuie 35 asimetric) si ...mort...in difuzor nu se aude nimic...am probat piesele am lucrat ingrijit..sa fie tda sau bd...au fost noi ...dar chia nimic ...parca nu se alimentteaza,...am pus rezistente in loc de 56 k...57 k (trebuie 3 si n-am gasit) problema???? ce sa mai fac....help....schema e din data sheet....alimentare asimetrica la 35 vcc

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines