laur_electricman Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Sa traiti,am un tv color Titanium 21TIT TXTI care in momentul conectarii la retea,face o oscilatie iar led-ul de control se aprinde si se stigne incontinuu.Sursa de alimentare are un circuit integrat TDA 4605. Am verificat tranzistorul final linii si este in regula,l-am verificat gandindu-ma ca pote fi in scurt si blocheaza tensiunea de iesire de pe sursa.Problema esca ca nu am o schema a acestui tv. Link to comment
cristi71 Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 poate sa fie un consum suplimentar ( trafo linii sau iesiri recuperate din traf..sau alt consum.) decuplati colectorul acestui tranzistor ( final linii ) si montati intre colector si masa un bec de 60 W. vedeti dac se aprinde. schimbati si c-urile din primarul sursei preventiv. Link to comment
dan cod Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Schimba conzii de 1uF si de 47Uf din rpimar sursa si verifica sursa pe bec.Apoi spune daca este ok sau nu. Link to comment
tehtronics Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 sasiu CTV5ST... cauta pe Forum Link to comment
FLORIN IORDACHE Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Buna seara ! Aveti un cadou de la mine.Succes !!! Link to comment
laur_electricman Posted January 17, 2012 Author Share Posted January 17, 2012 sa traiti,va multumesc mult,asa o sa-mi fie mai usor sa-l descurc,o seara frumoasa va doresc si am sa va anunt dupa ce reusesc sa-l repar Link to comment
laur_electricman Posted January 22, 2012 Author Share Posted January 22, 2012 am gasit defectul tv-ului TITANIUM. Condensatorul electrolitic de 100 micro de pe sursa de alimentare su un alt electrolitic de 470 micro la iesirea din sursa,mai precis de pe tensiunea de 8,5 v. S-a rezolvat,merge perfect va multumesc pentru ajutorul acordat,numai bine Link to comment
Recommended Posts