Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips GR2.2

Recommended Posts

Va salut meseriasi!Am in lucru un tv Philips GR2.2 la care se tot ard tranzistorii finali din circuitul de baleiaz pe verticala.Am schimbat tranzistori originali(2SD1266,BD234) cu tranzistori BD241,242.Dar au tinut o saptamana si s-au scurtcircuitat.Tensiunile de alimentare sunt ok,am mai masurat C2502,C2509(22 respectiv 2,2 micro)) si sunt ok.Am mai masurat tranzistorul driver 7500(BC337) care e bun.Am mai pus o pereche de tranzistori BD241,242 si am constat ca se incing foarte repede,nelasandu-l sa mai functioneze pana nu va intreb pe voi ce sa fac in situatia data.Mentiinez ca odata cu tranzistorii de arde si reszistenta R3501(cca 1 ohm).Ce poate avea?Sa fie prost comandati finalii?

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cred ca se impune si o inspectie a bobinelor de deflexie;La sasiuri GR 2.X ... eu am gasit cel putin trei bobine cu spire in scurt, si nu ma laud cu o experienta vasta...E drept, in unele cazuri se impune demontarea bobinei de deflexie, si inspectia ei vizuala, cel putin!Ca exemplu, dau tv meu personal, cu sasiu GR 2.4Adus din Germania acum cel putin 8 ani, si cu o mica problema la deflexie,rezolvata atunci, nu l-as da pe niciun ''elsidi'' sau plasma sau tft