Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Culoare lumina lampa biro

Recommended Posts

Buna,

doresc sa imi fac o noua lampa pt biro deoarece cea veche cu 2 leduri de 1W(alb rece) era prea enervanta, ma irita ochi, luceste totul unde batea lumina(biroul,tastatura), cheful imi piere cand trebuie sa lucrez sub acea lampa si de aceea vreau sa utilizez leduri cu culoare calda.

Am ceva leduri cu lumina calda pe acasa dar din pacate prea putine 20 la nr. iar cu lumina rece vreo 50bucati.

Acuma intrebarea daca as putea sa combin ledurile ex. 20buc. alb cald, si 10buc. alb rece? sau 20-20? .... oare ce ar iesi din aceasta combinatie?

Ledurile sunt:

Cea cu lumina calda

http://sklep.avt.pl/p/pl/4823807/dioda+ ... +20ma.html

U:2.9V-3.5(max)

Intensitatea: 8000 mcd (20mA)

Imax 30mA

I typ 20mA

unghi: 100°

Temperatura culoare: 3200-3800°K

temperatura functionare: -40°C...+80°C

Cea cu lumina rece

http://sklep.avt.pl/p/pl/4823805/dioda+ ... +20ma.html

U: 2.9V-3.5(max)

Intensitatea: 9000 mcd (20mA)

Imax 30mA

I typ 20mA

Unghi 100°

Temperatura culoare: 7000°K

temperatura functionare: -40°C...+80°C

Multumesc

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Dale-n masa chinezarii,pune un led cu CRI ridicat, un led de la Cree - XM-L easywhite de 3000K cu 90 CRI.Alea ce le ai is bune pt iluminatul arhitectural,stradal,in beci,in curte dar nu la birou.Foloseste alb cald deoarece albul rece are tenta de ultraviolet si scoate in evidenta albul (presupun ca ai fost prin discoteci).

Nu vreau sa mai investesc, pe aceste leduri le am acasa de aceea vreau sa la utilizez, iar la altceva nu le pot utiliza.Cald as vrea sa folosesc in totalitate dar doar 20 bucati am si nu sunt suficiente, de aceea vreau sa combin cu lumina rece(din astea am cu kg).

Foloseste o lampa cu bec cu filament si economisesti si banii pe care-i dai la optician (+ ochelarii + sanatatea).

Alta varianta e solutia recomandata de remus68 , dar la final trebuie o analiza spectografica simpla - lumina rezultata o lasi sa cada pe o prisma optica printr-o fanta; proiectia 'curcubeului' de pe ecranul alb asezat in spatele prismei trebuie sa fie cat mai apropiata de rezultatul obtinut cu un bec.

Un bec cu filament are CRI( indicele de redare a culorilor) =100. Redarea corecta a culorilor nu forteaza creierul sa indentifice mediul, dar oricum ledurile chinezesti au o componenta esentiala de lumina cu lungime de unda scazuta.