Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

...Tensiunea intre c-e (cu 5388 conectat ) am 125v.ce tensiune ar trebui sa fie? ...

...si nu mai masura tensiunea intre colector si masa, cu TV in functiune, ca s-ar putea sa ramai fara aparat de masura :speriat Acolo sunt impulsuri de peste 1000 V...Fa ce spune Dan, apoi verifica si lipiturile la cupla de deflexie, etaj driver H ...

Multumesc mult pentru raspuns!c-ul din baza de 10uf l-am inlocuit inainte sa inlocuiesc tranzistorul.sa fie tranzistorul pirat?as incerca cu un BU dar sansele sa nimeresc unu pirat sunt mai mari.Fara aparat nu raman ca e de ala "destept" multumesc oricum pentru sfat(l-am ascultat si nu o sa se mai repete :da ) ,dar si cu bec pus si tranzistor decuplat tot 125v am.tubul e plat .o sa ma uit si dupa lipituri "reci"cu lupa ca asa la prima vedere nu am gasit!Anyway multumesc mult domnilor!

ce tensiuni ai in recuperate?am intalnit zilele trecute urmatorul defect: bu808dfi ars.inlocuit, + condensator de 10 micro cu unul de 22. OK. Functiona, dar se incalzea tr final.in recuperate, aveam tensiunea de 200 undeva la 208V.am inlocuit condensatorul 47micro la 160 cu unul de 100/160 si rezistorul ala important :freaza: de 99K (la mine avea 101K) cu unul de 98K.acum am 114,8 V, si in recuperate am 199,5V, iar tr final functioneaza la aprox 40 de grade.