Administratori Badman Posted January 5, 2014 Administratori Share Posted January 5, 2014 hiend este inchis, scrie chiar pe prima pagina Link to comment
Guest manole Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 hiend este inchis, scrie chiar pe prima paginaSe va redeschide ? Era un site serios cu o gama larga de produse, preturi omenesti, totul era ok. Sper sa fie o stare de moment. Link to comment
Administratori Badman Posted January 8, 2014 Administratori Share Posted January 8, 2014 Nu, cred ca acest capitol sa incheiat. Link to comment
Guest alexandrub Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 de unde se regleaza paralelismul ghidajelor la axa x? Doar din jocul gaurilor de prindere al sinei pe masa? Dar paralelismul ghidajului fata de masa? presupunand ca masa nu e perfect planata.... Link to comment
katran Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 de unde se regleaza paralelismul ghidajelor la axa x? Doar din jocul gaurilor de prindere al sinei pe masa? Dar paralelismul ghidajului fata de masa? presupunand ca masa nu e perfect planata....Destul de empiric ... Comparator ( mitutoyo ) , nivela ( Starret No.4 ) , si referinta ( Starret ) ... si un laser pentru verificare . Am miscat sina din gaurile de prindere ( 5 microni stanga sau dreapta , functie de deviatie ) , Masa nu e dreapta ...nici n-are cum , ca e facuta din profile extrudate ... Asa ca nu sunt sigur ca sinele stau drept in plan vertical . Dar nici nu ma freaca chestia prea tare ...sa fiu sincer . Eu reusesc sa scot cota la o precizie de 0.025mm , pentru mine asta e suficient . cheers. Link to comment
Administratori Badman Posted January 10, 2014 Administratori Share Posted January 10, 2014 Comparator ( mitutoyo ) , nivela ( Starret No.4 ) , si referinta ( Starret ) :smt116 Mmda, fi antena ca intram peste audiofili la care nu conteza masuratura ci firma... audiofila Link to comment
katran Posted January 12, 2014 Author Share Posted January 12, 2014 Comparator ( mitutoyo ) , nivela ( Starret No.4 ) , si referinta ( Starret ) :smt116 Mmda, fi antena ca intram peste audiofili la care nu conteza masuratura ci firma... audiofila Pai atunci o nivela de zugrav , un comparator din targ de la sina , si o bucata de platbanda de fier ... ca nu conteaza ce firma / calitate are scula ... important e sa fii in stare sa citesti masuratorile ... Mai Vasile , ce naiba ? Omul a intrebat o chestie , eu i-am spus ce-am facut eu ... nu te stiam carcotas ... Pfff.. Link to comment
Guest alexandrub Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 Comparator analogic sau digital ? De la Mitutoyo nu am decat digital, cu tot cu suport magnetic; referinta.....rigla de granit presupun, nu stiu ce firma e, dar are 1m....... Nivela de precizie nu am, dar la ce ai folosit-o? Link to comment
katran Posted January 13, 2014 Author Share Posted January 13, 2014 Comparator analogic sau digital ? De la Mitutoyo nu am decat digital, cu tot cu suport magnetic; referinta.....rigla de granit presupun, nu stiu ce firma e, dar are 1m....... Nivela de precizie nu am, dar la ce ai folosit-o?Sa le ia dracii de scule ...n-are importanta cum le cheama . Insa este esential sa fie bune , nu gioarse chinezesti . Adica daca spune pe scula ca are o deviatie de 2 sutimi , sa te poti baza pe ea . Nivela am folosit-o sa pun ghidajul orizontal ... nivela mea stie 0.04mm la 1m ( deviatie declarata la 22 de grade Celsius si 80% umiditate ) Referinta am folosit-o sa pun ghidajul drept , in limita tolerantei ( 0.025mm la 1400mm , cat scrie pe bucata aia de platbanda , tot la temperatuta si umiditatea aia de mai sus ) Comparatorul e clar la ce se foloseste ... ca e analogic sau digital n-are importanta ... sa fie in mintile lui . ............................ Link to comment
bandutoiu Posted September 18, 2020 Share Posted September 18, 2020 Am citit mai multe topice de cnc asta mi se pare cel mai complet as vrea daca se poate sa postati proiectul .Va multumesc Link to comment
Recommended Posts