Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau multimetru.Buget 50 lei.

Recommended Posts

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest basil45

eu am un m890c,din 99-2000...si n-a fost menajat.de curand am facut comparatii de proba cu un protek 505,diferente mici,nesemnificative,la diferite masurari

Daca vrei sa-l folosesti pentru masuratori facute acasa merita, daca vrei ceva bun (sa aibe precizie buna) orienteaza-te spre un Uni-T de exemplu. Daca vrei ceva profi cauta un Fluke.Eu am 2 DT830-uri si un DT9205A (printre altele) dar cat de curand voi mai cumpara unul de firma (ori un Uni-T ori un Mastech)

Problema cu multimetrele ieftine este anduranta in timp ... pot masura bine la inceput , cind sint noi , cu limitarile de rigoare ...3 1/2 digiti , 2,5 reactualizari /secunda , banda in alternativ de cel mult 400 Hz , numai sinus ...apoi se depreciaza datorita calitatii materialelor si executiei ... nu poti la bani putini sa ai performanta , daca ar fi asa ar fi lumea electronicii populata numai cu DT xxxx , s-a mai tratat subiectul in alt topic , cu pareri pro si contra , mai mult sau mai putin cu argumente acceptabile si exemple relevante ...

• 5 years later...

E pentru incepatori. E bun. Dupa ce te inveti sa masori si iti vor creste pretentiile vei constata singur cat de bun a fost. Te sfatuiesc sa nu masori curenti mai mari de 3-4 A cu el pt ca nu are sonde de calitate.

Din greseala, nu stiu cum eram in pagina si mi s-a parut ca e de azi. Mi-am dat seama dupa ce am postat ca era un topic mort.

Si daca tot l-am inviat, de ce sa nu? Eu chiar caut cel mai ieftin DT92 ... 05 sau 08. :rade:

Un multimetru ieftin trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: consum mic de energie,testerele (cabluri de masurare)sa fie de calitate,holster,o tensiune la borne cat mai mare pe diode,comutatorul de functii fiabil.(personal am ales Kyoritsu 1009 si nu ma dezamagit )

• 2 months later...