Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

voltampermetru cu pic 16f876


winston

Postări Recomandate

  • 6 luni mai târziu...
Vizitator Eolos

Hello from Antalya/Turkey..

 

First i want to thank you guys so much for sharing this great work. I have read this topic from the beginning like 30 pages. I dont know Romence but google translate worked well :)

 

Seems the mother code is from Turkey but especially Marian u have done great work on it :) No1 share their open source code, I want to thank for it too.

 

I was seeking a 90 V 100 A voltampermetru and i got what i'm looking for. i'm a forum moderator one of Turkish Diy windturbine forum. ruzgarturbiniyap.com ,

 

We know how to generate power from wind but dont know to read it without buying geared up voltampermetrus :Pi think our members will thank you guys too :)  

 

 

Tomorrow i'll work on the circuit, i hope i can do it.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Pai daca e scris cu MikroC (C vine de la limbajul C) cum vrei sa-l cunoasca si MPLAB care lucreaza in ASM? Stii care e diferenta intre ele?Daca vrei sa te amuzi cu ASM, odata compilat programul in MikroC, ai un fisier ASM generat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai daca e scris cu MikroC (C vine de la limbajul C) cum vrei sa-l cunoasca si MPLAB care lucreaza in ASM?

MPLAB nu lucreaza in nimic, e doar un IDE.  In functie de compilatoarele pe care le mai ai prin calculator, poate "lucra" in ASM, in C, in Basic, in Pascal, in...

E drept ca MPLAB-ul "vechi" (inainte de MPLABX nu mai stiu ce versiune) includea in installer si MPASM, dar versiunile noi de MPLABX nu-l mai includ, e inclus in pachetele cu compilatoarele C (xc8, xc16, xc32).

Teoretic MPLABX poate fi invatat sa lucreze cu compilatoare de la alti producatori (cu SDCC, de exemplu, merge sigur).  Am gasit chiar o pagina la mikroe, in care se lauda cu "compatibilitatea mplab".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Liviu, de acord cu tine. Imi aduc aminte ca ai mai explicat aceasta greseala a mea.Eu am lucrat cu MPASM, dar nu mai tarziu de 2011-2012. Interesanta acea compatibilitate, rolul ei ar fi ca iti da un IDE gratuit care trece peste limitarea demo la 2kB a lui MikroC?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred, din cate stiu eu limitarea e in compilator. In mod normal, orice compilator ar trebui sa poata fi folosit si in afara ide-ului (in linia de comanda, de exemplu). O limitare impusa numai in cadrul unui IDE ar fi total inefectiva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Problema  sta cam asa.Am utilizat mikroC,foarte multumit,a trecut timpul si a expirat perioada de trial.Din motive obiective nu vreau sa reinstalez Windows,asa ca am mereu mesaj ,,need buy".De asta am trecut la MPLAB ,care are versiunea free.Ultima versiune V3.30 este dificila ,asa ca am sters-o si am pus V2.20.Aceasta are intradevar inclus mpasm si este perfect functionala,am testat-o cu cateva file .asm de pe BobTech.acum vreau sa modific codul sursa de aici conform unor cerinte impuse dar nu poate compila.cu siguranta este vorba de sintaxa,si momentan lucrul acesta ma depaseste.

 PS;momentan nu am vazut nici o limitare la MPLAB,diferenta ar fi ca nu ai acces la optimizari daca este free.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inca o data, mplab(x) e "numai" un IDE. Exagerand putin, nu e decat un editor de text mai complicat.

Ca sa poti compila "in mplab(x)" programe scrise pentru mikroc, trebuie:

- sa instalezi un compilator C si sa-l integrezi in mplab(x). Exemple de compilatoare care merg cu mplax - xc8 si sdcc.

- sa portezi pentru noul compilator toate bibliotecile/functiile mikroc folosite in proiect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Problema  sta cam asa.Am utilizat mikroC,foarte multumit,a trecut timpul si a expirat perioada de trial.

 

Varianta free a lui MikroC Pro for Pic are limita de cod la 2kb si nu expira, atat timp cat codul generat nu depaseste 2k poate fi folosit cat se doreste nu are trial pe timp.

Editat de bandi12
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare,

Aseara, intr-o pauza scurta, pentru ca tot am o biblioteca cu functii pentru controlat afisoare, am incercat sa vad daca pot face un proiect echivalent in mplabx & xc8. Eu zic ca mi-a iesit si rezultatul l-am urcat pe github. Poate fi clonat folosind git, sau poate fi descarcat ca arhiva.

Nu este copia fidela a proiectului in mikroc, este si ceva mai redus (nu calculeaza puterea, afiseaza mV/mA) dar este un inceput pentru curajosi. Cum in mod sigur are nevoie de adaptari, e recomandat pentru "programatori", de-aia nici nu pun vreun hex.

Pentru ca n-am decat 877 am testat numai cu asta, dar am creat configuratii si pentru 876(A). In functie de configuratia hardware, probabil sunt necesare adaptari (in special in controlLCD.h). Daca se joaca cineva cu el si nu merge, discutam aici problemele.

 

Numai bine,

Liviu

LE N-am scris cum se foloseste, dar cred ca e suficient de simplu: se descarca proiectul sub forma zip (click pe linkul de mai sus), se salveaza/dezarhiveaza pe hard si se deschide in mplabx.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări